Λίγο πριν αποχαιρετίσουμε το 2016, θέλω να μοιραστώ μια από τις πιο όμορφες μέρες της ζωής μου, που μου επεφύλαξε αυτή η χρονιά. Μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, το Σάββατο 17/12 έγινε και η δεύτερη  παρουσίαση του βιβλίου μου “Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ”, αυτή τη φορά στα βόρεια προάστεια, στο φιλόξενο χώρο του Da Vinci στην Αγ. Παρασκευή (Αγ. Ιωάννη 23) . 

Αυτή τη φορά ήταν μια εκδήλωση εντελώς χριστουγεννιάτικη, για να μας βάλει όλους στο κλίμα των ημερών , αλλά και του βιβλίου φυσικά!

Είχαμε την πολύ μεγάλη χαρά και τιμή την παρουσίαση να ξεκινήσει η Παιδική Χορωδία του Νεοκλασσικού Ωδείου και να ακούσουμε από τις γλυκές παιδικές φωνούλες υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, υπό τη διεύθυνση της καταπληκτικής Ελένης Ψαρογιώργου. Οφείλω να ομολογήσω ότι δάκρυσα όσο άκουγα τα παιδιά…

Μεταξύ αυτών τραγουδούσε και ένα από τα βαφτιστήρια μου και οι αδερφές του και για μένα αυτό ήταν μια μαγική στιγμή… Δεν μπορώ ακριβώς να περιγράψω τα συναισθήματά μου, όσο άκουγα τις μελωδίες, αγαπημένα αγγλικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, αλλά και τα πρωτότυπα και τόσο ζωντανά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα των Encardia , όσο έβλεπα την Ελένη να διευθύνει με τόση αμεσότητα τα παιδιά και όλη τη χορωδία, σαν μια φωνή να μας μεταδίδει αυτό τη γλυκειά χριστουγεννιάτικη διάθεση…

 Ευχαριστώ πάρα πολύ όλα τα παιδιά, την Ελένη , αλλά και την Ειρήνη Τζούμα για την αποδοχή της πρόσκλησης και τη συμμετοχή. Ήταν υπέροχα όλα!

Το βιβλίο προλόγισαν  δυο από τις πιο αγαπητές φίλες μου.

 Η Γεωργία Ψαρογιώργου, νηπιαγωγός, μανούλα τεσσάρων παιδιών και από εκείνες τις μαμάδες που για μένα έχουν αποτελέσει έμπνευση από την πρώτη στιγμή που τη γνώρισα. Με την ιδιότητά της ως παιδαγωγός, μίλησε για την εκπαιδευτική αξία των κατασκευών γενικά και του βιβλίου ειδικότερα και έδωσε ιδέες στους γονείς πώς μπορούν να αξιοποιήσουν το υλικό του βιβλίου στις  μικρότερες και τις μεγαλύτερες ηλικίες, για να συνδυάσουν όμορφα παιχνίδι, κατασκευή και γνώση.

Η Μαριάννα Δίγκα – Βασιλοπούλου, μια από τις πιο αγαπημένες μου μπλογκογειτόνισσες , γνωστή σε πολλούς από εσάς από το μπλογκ της 365 days of bliss, φωτογράφος, μανούλα τεσσάρων ζουζουνιών, είναι από τις κοπέλες στο χώρο μας, που έχω ξεχωρίσει και είμαι τυχερή να πω ότι είναι φίλη μου. Η Μαριάννα μας μίλησε για τη σημασία και το ρόλο των μπλογκς στη σημερινή εποχή, καθώς και το πόσο σημαντικό είναι  να επιλέγει ο αναγνώστης μας, ποια ιστορία θα επιλέξει να διαβάσει, πόση αξία έχει αυτό για τον blogger πίσω από την οθόνη, ενώ μας υπενθύμισε πολύ όμορφα ότι παρά τις δυσκολίες , που και αυτός ο χώρος έχει, η καλή δουλειά και το μεράκι πάντα αναγνωρίζονται και δεν χάνονται.

Και οι δύο κοπέλες με έκαναν να κοκκινίσω με τα επαινετικά τους λόγια, που μακάρι να ισχύουν έστω και στο ελάχιστο, ενώ συγκινήθηκα πάρα πολύ από την πρώτη στιγμή που αποδέχθηκαν την πρόσκληση να συμμετέχουν προλογίζοντας το βιβλίο. Δεν είναι και τόσο συνηθισμένο να βρεις ανθρώπους με τους οποίους να μπορείς  να ταιριάξεις, να συνεννοηθείς και να αγαπηθείς, ιδίως στις μέρες μας. Επίσης θεωρώ δείγμα αληθινής φιλίας, τη συμμετοχή όχι μόνο στη δύσκολη στιγμή, αλλά κυρίως στη χαρούμενη στιγμή της ζωής σου, την αληθινή συμμετοχή, που φανερώνει ότι ο άλλος πράγματι χαίρεται για σένα . Γι΄ αυτό είναι τόσο σημαντικό για μένα, που τα κορίτσια παρόλο που και οι δύο έχουν πάρα πολλές υποχρεώσεις , με τίμησαν με την αγάπη και την παρουσία τους.

Ο κόσμος γέμισε την αίθουσα, πρόσωπα γνωστά κι αγαπημένα, αλλά και πολλοί άνθρωποι που πρώτη φορά έβλεπα. Και πολλά πολλά πιτσιρίκια, που με το που δόθηκε το σύνθημα έτρεξαν στα τραπέζια με τις χειροτεχνίες!

Ήταν μια  μέρα που θα θυμάμαι, ως από τις πιο όμορφες της ζωής μου! Τα κοριτσάκια μου ήταν κοντά μου διαρκώς, πολύτιμες βοηθοί και με τόση κατανόηση, σαν μεγάλοι άνθρωποι. Αυτό για μένα ήταν πολύτιμο.

Για άλλη μια φορά πολλά πολλά ευχαριστώ ανήκουν και πάλι στις εκδόσεις Άθως Παιδικά, για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία όλο αυτό τον καιρό.
Και για το τέλος άφησα τη  Δέσποινα , που χωρίς αυτήν ίσως και να μην είχε γίνει αυτή η εκδήλωση στο Da Vinci. Δέσποινα ευχαριστώ πάρα πολύ, μέσα από την καρδιά μου για όλα!
Και φυσικά όλους όσοι με τιμήσατε εκείνη τη μέρα, αλλά και τις επόμενες ! Από καρδιάς ευχαριστώ!

Σας φιλώ!

photo credits : 365 days of bliss και Εκδόσεις Άθως παιδικά

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *