Αυτό το καλοκαίρι έχει πέσει πολύ διάβασμα. Όχι ότι γενικά δεν διαβάζουμε πάρα πολύ,

 αλλά πια το αισθάνομαι εντονότερα, γιατί βλέπω την Κωνσταντίνα με το βιβλίο της και συγκινούμαι… Επαναφέραμε και την αγαπημένη μας συνήθεια να διαβάζουμε πριν τον ύπνο σε καθημερινή βάση, που το χειμώνα πολλές φορές δεν τα καταφέρναμε με τα περίεργα ωράρια και την κούραση. Κι επιτέλους μπορέσαμε να απολαύσουμε όλα τα καινούργια βιβλία που έχουν προστεθεί το τελευταίο διάστημα στη βιβλιοθήκη μας.

Τις επόμενες μέρες θα σας μιλήσω για όλα τα βιβλία σιγά σιγά. Σήμερα θέλω να σας πω για ένα από αυτά που ξεχώρισα και που άρεσε πολύ στα κορίτσια. Δεν είναι καινούργιο βιβλίο, αλλά επειδή είναι για παιδιά σχολικής ηλικίας οπωσδήποτε, δεν το είχαμε πάρει τόσο καιρό.
“Από την Εγώπολη στην Εσύπολη” λοιπόν διαβάσαμε. Χρησιμοποιώ πληθυντικό, γιατί το διαβάζει σιγά σιγά και η Κωνσταντίνα μόνη της, αλλά τους το διάβασα κι εγώ τα βράδια πριν κοιμηθούν, σε συνέχειες, γιατί είναι αρκετά μεγάλο.
Ο Πείσμονας είναι ένας μικρός Εγωπολίτης, σαν όλους τους υπόλοιπους Εγωπολίτες. Πιστεύει πως δεν υπάρχει καμία πόλη στον κόσμο τόσο υπέροχη σαν τη δική του, δεν μπορεί να παίξει ομαδικά με τους φίλους του αφού όλοι πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από τους υπόλοιπους και διαρκώς τσακώνονται, νοιάζεται μόνο να μιλάει για τον εαυτό του, χωρίς να ακούει κανέναν άλλον, ενώ πάνω από όλα βάζει το Εγώ του. Μέχρι που μια μέρα, έξω από τα τείχη της Εγώπολης συναντά την Γαλήνη. Είναι ένα κοριτσάκι πολύ διαφορετικό από όσους έχει γνωρίσει μέχρι τώρα ο Πείσμονας κι όταν τον προσκαλεί να πάει να την βρει στην Εσύπολη. Ο Πείσμονας το παίρνει απόφαση και αφού πάρει την άδεια από τη βασίλισσα θεά Οίηση και τη συμβουλή της , πάντα να βάζει μπροστά το Εγώ του, ξεκινάει το μακρύ ταξίδι. Στο ταξίδι αυτό θα γνωρίσει πολλές δυσκολίες, αλλά και πολλούς νέους φίλους. Με τις συμβουλές του σοφού παππούλη, θα καταφέρει άραγε ο Πείσμονας να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια, που δεν του επιτρέπουν να βρει την Εσύπολη; Θα φτάσει στον προορισμό του;

Είναι ένα αληθινά υπέροχο βιβλίο! Μου άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος που προσωποποιούνται οι αρετές, αλλά και τα πάθη. Γίνεται έτσι πολύ προσιτό στα παιδιά και πολύ πρωτότυπο, αφού τους τραβάει αμέσως την προσοχή. Ο δρόμος από την εγώπολη του καθενός μας, μέχρι την εσύπολη για να συναντήσουμε το διπλανό μας και το Θεό, είναι μια καθημερινή πορεία που όλοι, μικροί μεγάλοι κάνουμε. Και αυτό το βιβλίο, είναι ένα πολύ όμορφο πνευματικό βοήθημα για τα παιδιά, με αποσπάσματα από τους λόγους του Αγίου Παϊσίου. Όσο για την εικονογράφηση, τι να πω, άλλη μια εξαιρετική δουλειά της Αγγελικής Δελεχά, που τραβάει το βλέμμα και την προσοχή των παιδιών και ζωντανεύει τη διήγηση.
Απευθύνεται σε ηλικίες από 8 χρονών, οπότε τα παιδιά πλέον μπορούν και να διαβάσουν μόνα τους το βιβλίο, αλλά και να κατανοήσουν τα νοήματα. Όμως και σε μικρότερα παιδάκια από 6 χρονών, μπορείτε να το διαβάσετε και με συζήτηση και ερωτήσεις των παιδιών να τους εξηγήσετε ό,τι δεν καταλαβαίνουν.

Εκτός από την ελληνική έκδοση το βιβλίο “Από την Εγώπολη στην Εσύπολη” κυκλοφορεί σε 8 γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά, σερβικά, γεωργιανά, γερμανικά, ρουμανικά και αραβικά). Ιδιαίτερα το αγγλικό βιβλίο θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή εξάσκηση της γλώσσας για τα παιδιά. Γι΄αυτό σε συνεργασία πάντα με τις εκδόσεις Άθως παιδικά, σας κάνουμε δώρο την αγγλική έκδοση του βιβλίου. Η γλώσσα δεν είναι δύσκολη και είμαι σίγουρη ότι θα είναι ένα πολύ ωραίο και ωφέλιμο βοήθημα για τη νέα σχολική χρονιά, για τα μεγαλύτερα παιδιά. Αν πάλι έχετε συγγενείς ή φίλους με παιδιά  στο εξωτερικό, μπορείτε να το κάνετε δώρο. Ένα καλό βιβλίο είναι πάντα ο καλύτερος φίλος και το καλύτερο δώρο!
Η διαδικασία του διαγωνισμού είναι γνωστή, αφού διαβάσετε προσεκτικά τους όρους του διαγωνισμού , συμπληρώνετε τη φόρμα που ακολουθεί.

Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *