Όταν ήμουν μικρή η μαμά μου κάθε Σάββατο ετοίμαζε ένα γλυκάκι για το οικογενειακό τραπέζι της Κυριακή. Μια πολύ όμορφη μαμαδίστικη συνήθεια, που προσπαθώ να την τηρώ κι εγώ στο δικό μου σπίτι. Δεν χρειάζεται να είναι κανένα πολύπλοκο γλυκό, αρκεί να είναι φτιαγμένο με αγάπη. Και τι πιο νόστιμο από ένα εύκολο γλυκό ψυγείου; Δροσερό, ελαφρύ και απαραίτητο , γιατί κακά τα ψέμματα, εμείς στο σπίτι μας το γλυκό μας το θέλουμε στο οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι.

Αυτή η εκδοχή για εύκολο γλυκού ψυγείου είναι μια δική μου, που την κάνω όταν με πιάνουν λιγουρίτσες και την αγαπούμε οικογενειακώς, γιατί είναι γρήγορη και πολύ ελαφριά. Μοιάζει λίγο με τσιζκέικ, φέρνει λίγο η όψη σε τιραμισού, αλλά δεν είναι. Είναι ένα απλό και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου!

Η κρέμα με τυρί είναι η αγαπημένη μου γέμιση σε τούρτες γενικά κι έτσι στα γλυκά ψυγείου όπως αυτό, την προτιμώ. Την βάση του γλυκού μπορείτε να την κάνετε με ό,τι σας αρέσει: σαβαγιάρ, πτι – μπερ, μπισκότα digestive, ακόμα και φρυγανιές. Το μυστικό κρύβεται στο βούτηγμα τους μέσα σε γάλα με μια σταγόνα λικέρ, που δίνει άρωμα και γεύση. Αν πάλι θέλετε να αποφύγετε το ποτό, ρίξτε μέσα λίγο χυμό φρούτων και η γεύση θα είναι εξίσου υπέροχη!

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται:

Υλικά (για ένα μικρό πυρέξ)

1 πακέτο σαβαγιάρ (ή πτι – μπερ ή φρυγανιές)

300 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)

400 γρ. φυτική κρέμα Garni (ή σαντιγύ)

3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

1 βανίλια σκόνη ή ξύσμα λεμονιού

1 1/2 φλ. γάλα με λίγο λικέρ ή χυμό

1 κουτ. σουπ. κακάο (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζουμε την φυτική κρέμα garni, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία (αν θέλουμε να βάλουμε σαντιγύ χτυπάμε την (πολύ κρύα) κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ). Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα να μαλακώσει. Προσθέτουμε 200 γρ. από την φυτική κρέμα garni (ή την σαντιγύ), την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια ή το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Προσοχή να μην χτυπήσετε αυτό το μίγμα με το μίξερ, γιατί θα χαλάσει η σαντιγύ. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώνει, όπως και την υπόλοιπη φυτική κρέμα. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα να μαλακώσουν και τα στρώνουμε στο πυρέξ , ώστε να καλυφθεί όλος ο πάτος. Στην συνέχεια απλώνουμε πάνω στα σαβαγιάρ την κρέμα τυριού και από πάνω την υπόλοιπη φυτική κρέμα garni. Πασπαλίζουμε με το κακάο. Βάζουμε να παγώσει στο ψυγείο για περίπου 2 με 3 ώρες ή και όλη την νύχτα.

Έτοιμο!

Καλή απόλαυση!

Σας φιλώ!

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *