Ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία όταν ήμουν μικρή, λεγόταν “Όταν ήταν εκείνοι παιδιά” και είχε μικρές ιστορίες από τα παιδικά χρόνια μεγάλων ιστορικών μορφών. Ο άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος, η Αγία Φιλοθέη, ο Αριστοτέλης, ο Ρήγας Φερραίος, ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος κι ένα σωρό άλλοι μεγάλοι άνθρωποι της ιστορίας ζωντάνευαν μπροστά μου μέσα από τις μικρές αστείες και χαρακτηριστικές αφηγήσεις των παιδικών τους χρόνων. Μου φαινόταν έτσι πάρα πολύ οικείο ένα κατά τα άλλα μακρινό ιστορικό πρόσωπο, αφού γνώριζα αυτά τα πρόσωπα μέσα από απλές καθημερινές στιγμές τους και όχι μόνο από τα επιτεύγματα, που για ένα παιδί μοιάζουν άπιαστα.

Ένα τέτοιο βιβλίο, που φέρνει κοντά στα παιδιά πρόσωπα αγιότητας, αλλά και παραδόσεις και θαύματα, με τρόπο προσιτό και οικείο είναι το “Όταν γελάει ο Ουρανός”. Μικρές ιστορίες και αφηγήσεις, αστείες συνήθως και πάντα εντυπωσιακές και αποδοσμένες με ανέμελο και ευχάριστο τρόπο, με περιστατικά από τη ζωή αγίων, από θαύματα και παραδόσεις σε διάφορους τόπους της πατρίδας μας.

Η Άννα Ιακώβου, έχει αυτό τον όμορφο τρόπο γραφής, που σας έχω ξαναπεί ότι μου φέρνει στο νου τα διηγήματα του Παπαδιαμάντη, τόσο παραστατικό και γλαφυρο, που κάνει τα παιδιά να ζητάνε κι άλλη, κι άλλη, κι άλλη ιστορία! Σε συνδυασμό με την ζωντανή και φωτεινή εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά, το βιβλίο γίνεται ένα από τα αγαπημένα των παιδιών.

Μερικές από τις αγαπημένες μας , η ιστορία με το τάμα του Αγίου Γεωργίου, η γλυκύτατη ιστορία από τα παιδικά χρόνια του αγίου Ονουφρίου, που μιλούσε με τον ίδιο τον Ιησού Χριστό, η ιστορία με τη χήνα από το μοναστήρι του Ταξιάρχη στον Πανορμίτη, που μπήκε κατά λάθος στο αμπάρι του πλοίου, τα βατραχάκια που σταμάτησαν να κοάζουν την ώρα της θείας Λειτουργίας κι ένα σωρό άλλες!

Ένα ακόμα ξεχωριστό και πολύ ποιοτικό βιβλίο για τα παιδιά μας, από τις εκδόσεις Άθως παιδικά, που μπορείτε να το βρείτε στα βιβλιοπωλεία ή στο site των εκδόσεων.

Καλή ανάγνωση!
Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *