Σήμερα εγκαινιάζω μια καινούργια ενότητα στο blog, που η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν πίστευα ότι θα την έκανα, Tutorials ή αλλιώς πώς να φτιάξετε μόνοι σας διάφορα πραγματάκια! 😉 (ναι το αγγλικό σίγουρα τρώει λιγότερο χώρο και χρόνο!).
Το σημερινό tutorial λοιπόν είναι κάτι αρκετά έξω από τις συνηθισμένες ασχολίες μου, που έχω ως τώρα μοιραστεί μαζί σας, αλλά αυτό εδώ το blog και η Μάχη, που γι’ αυτήν τόσες φορές σας έχω πει, μου έχουν ανοίξει νέους δρόμους και έχω ανακαλύψει νέες δεξιότητες.


Θα σας δείξω λοιπόν πώς να φτιάξετε μόνοι σας σημαιάκια ή αλλιώς banners για το πάρτυ ή τη βάφτιση του μικρού σας ή της μικρής σας! Σίγουρα κυκλοφορούν τα πάντα στο διαδίκτυο και μάλιστα πάρα πολλά δωρεάν, όμως τα περισσότερα είναι στα αγγλικά, ενώ επίσης πολλές φορές, έχουμε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μας και δεν το βρίσκουμε πουθενά. Σήμερα σας έχω τη λύση! 

Ξεκινάμε λοιπόν!!
Το πρώτο που θα χρειαστούμε είναι ένα κενό φύλλο word. Πατάμε Εισαγωγή -> Σχήματα και επιλέγουμε από το Διάγραμμα ροής ένα ανάποδο τρίγωνο. 

Για να βάλουμε το σχέδιο που θέλουμε στο σημαιάκι μας, βρίσκουμε την εικόνα ή το μοτίβο που μας αρέσει και το αποθηκεύουμε σαν αρχείο εικόνας στον υπολογιστή μας. Στη συνέχεια στο word μας, πηγαίνουμε Εργαλεία σχεδίασης ->Μορφοποίηση -> Γέμισμα σχήματος -> Εικόνα.  
Βρίσκουμε την εικόνα που θέλουμε, πατάμε άνοιγμα και το σημαιάκι μας έχει ήδη αρχίσει να παίρνει μορφή!
Εάν θέλετε να είναι μόνο χρωματιστό το σημαιάκι σας, σε αυτό το σημείο σταματάτε!  Για να έχετε περισσότερα ίδια σημαιάκια, απλά πατήστε δεξί κλικ – αντιγραφή – επικόλληση και το σημαιάκι σας θα είναι έτοιμο όσες φορές το χρειάζεστε. Αποθηκεύστε το αρχείο σας σε μορφή pdf  ή σαν εικόνα  και είστε έτοιμοι να εκτυπώσετε. 
Αν όμως θέλετε να γράψετε λέξεις ή να προσθέσετε εικόνες, τότε συνεχίστε το διάβασμα! 😉
Για να προσθέσουμε κείμενο στο σημαιάκι, πηγαίνουμε πάλι Εισαγωγή -> WordArt και πατάμε ένα οποιοδήποτε στυλ WordArt (δεν μας ενδιαφέρει το στυλ, γιατί έτσι κι αλλιώς θα το μορφοποιήσουμε μετά). 
Στο πινακάκι που μας ανοίγει επιλέγουμε τη γραμματοσειρά που μας αρέσει και γράφουμε τη λέξη ή το γράμμα που θέλουμε. Πατάμε ΟΚ και το γράμμα μας είναι δίπλα στο σημαιάκι.
ΠΡΟΣΟΧΗ!! Σε αυτό το σημείο, πριν κάνουμε κάτι άλλο, πηγαίνουμε Εργαλεία WordArt -> Μορφοποίηση -> Αναδίπλωση κειμένου -> Εμπρός από το κείμενο. Πρέπει να κάνουμε αυτή την επιλογή, διαφορετικά δεν μετακινείται το πλαίσιο με το γράμμα ή τη λέξη.
Τώρα μετακινούμε το γράμμα μας πάνω στο σημαιάκι και το μεγαλώνουμε όσο θέλουμε. 
Με τον ίδιο τρόπο που προηγουμένως “γεμίσαμε” το σημαιάκι με το μοτίβο που είχαμε επιλέξει, μπορούμε να “γεμίσουμε” και γράμμα. Πηγαίνουμε Εργαλεία WordArt -> Γέμισμα σχήματος και επιλέγουμε ένα χρώμα από τα χρώματα θέματος ή μια εικόνα από τον υπολογιστή μας, όπως παραπάνω σας έδειξα. Έτοιμο κι αυτό! 
Τώρα πάμε να δούμε πώς θα βάλουμε μια εικόνα για να στολίσουμε και να δώσουμε το στίγμα του θέματος που έχει το πάρτυ ή η βάφτισή μας! 
Όπως και πριν, έχουμε βρει και έχουμε αποθηκεύσει στον υπολογιστή μας την εικόνα με το χαρακτήρα που μας αρέσει. Πηγαίνουμε πάλι Εισαγωγή -> Εικόνα , βρίσκουμε το αρχείο που θέλουμε και πατάμε Άνοιγμα. Η εικόνα μας είναι στο word. Όπως και πριν, σε αυτό το σημείο από τα Εργαλεία εικόνας -> Μορφοποίηση -> Αναδίπλωση κειμένου -> Εμπρός από το κείμενο, για να μπορέσουμε να μετακινήσουμε και να επεξεργαστούμε την εικόνα μας.
Μετακινούμε την εικόνα και τη βάζουμε στο σημείο που μας αρέσει.
Συνήθως οι εικόνες που βρίσκουμε στο διαδίκτυο (clip art κλπ) όταν εισάγονται στο αρχείο μας έχουν γύρω γύρω ένα άσπρο περίγραμμα που μας δυσκολεύει. Για να απαλλαγούμε από αυτό υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Ο ένας είναι να βρούμε ένα Online πρόγραμμα που αφαιρεί τα περιγράμματα και να αποθηκεύσουμε έτοιμη την εικόνα στον υπολογιστή. Ο άλλος είναι αυτός που αμέσως θα σας δείξω. Τις περισσότερες φορές και στα απλά λευκά περιγράμματα είναι 100% αποτελεσματικός.
Στα Εργαλεία εικόνας -> Επαναχρωματισμός-> Ορισμός διάφανου χρώματος, πατάμε αυτή την επιλογή και εμφανίζεται ένα μικρό εικονίδιο με πινελάκι. Όπως σας δείχνω στην εικόνα στο σημείο με το πράσινο βέλος, πατάτε μέσα και πάνω στο λευκό περίγραμμα της εικόνας και αυτό γίνεται διάφανο. Έτοιμο!
Και τώρα το τελευταίο βήμα, για να γίνει ένα αντικείμενο το σημαιάκι με όλα τα διακοσμητικά του, η ομαδοποίηση. Καταρχήν αποθηκεύουμε το  αρχείο σαν Έγγραφο Word 97-2003, γιατί για κάποιο λόγο όταν είναι σε τύπο .docx , δεν γίνεται η ομαδοποίηση. Στη συνέχεια πηγαίνουμε κρατώντας πατημένο το Ctrl κάνουμε αριστερό κλικ σε καθένα από τα τρία στοιχεία (σημαιάκι, γράμμα, εικονίδιο) , πάμε Εργαλεία εικόνας -> Μορφοποίηση-> Ομαδοποίηση και πατάμε εκεί. 
TIP!! Για να φτιάξετε περισσότερα σημαιάκια και για οικονομία χρόνου και κόπου, μπορείτε πριν προχωρήσετε στο τελευταίο βήμα να κάνετε Αντιγραφή το ήδη έτοιμο σημαιάκι και/ ή το εικονίδιο, αλλά και τα γράμματα. Έτσι θα εξασφαλίσετε ότι όλα θα είναι στο ίδιο μέγεθος.
Στη συνέχεια αυτό που χρειάζεστε είναι ένας καλός εκτυπωτής και πολλή διάθεση για χαρτοκοπτική! 😉
Σας φάνηκε χρήσιμη η σημερινή ανάρτηση; Περιμένω τα σχόλιά σας! 
Σας φιλώ!!
Κι αν θέλετε να δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας εκτυπώσιμο καδράκι, δείτε αναλυτικά τις οδηγίες της φίλης μου της Μάχης !

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *