΄Εχουμε στον κήπο ένα δέντρο,  που μου αρέσει πάρα πολύ. Τη άνοιξη γεμίζει ανθάκια, σαν την κερασιά, το καλοκαίρι βγάζει με κόκκινους καρπούς και το φθινόπωρο τα φύλλα του έχουν κάτι απίθανες αποχρώσεις. Κόκκινο, ροζ, μπεζ, πράσινο, καφέ, ένα θέαμα χάρμα οφθαλμών!  Φέτος έμαθα και πώς λέγεται, προύνος – να μη μας περνάνε και για τελείως άσχετους… 
Ήθελα λοιπόν οπωσδήποτε, κάπως να διατηρήσω αυτά τα υπέροχα φθινοπωρινά χρώματα των φύλλων και να στολίσω το σπίτι, γιατί μαραίνονται πολύ γρήγορα. Βρήκα λοιπόν αυτή την ιδέα για τα φθινοπωρινά βαζάκια και είπα να δοκιμάσω. Το αποτέλεσμα με ενθουσίασε και νομίζω θα αρέσει και σε εσάς!

Πάμε να δούμε πώς γίνεται! Να διευκρινήσω  ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι είδους φύλλα θέλετε, αρκεί να είναι σε αυτές τις όμορφες φθινοπωρινές αποχρώσεις. 
Τι θα χρειαστείτε:
βαζάκια (όσα θέλετε)
φύλλα από ένα δέντρο 
κόλλα για ντεκουπάζ ή ατλακόλ
χρωματιστή σιλικόνη και πιστόλι σιλικόνης (υπάρχουν στο εμπόριο ράβδοι σιλικόνης με χρώματα)
λίγο σπάγκο (προαιρετικά)
κεράκια ρεσώ (προαιρετικά)
Πώς το φτιάχνουμε
Πλένετε πολύ καλά τα βαζάκια και τα σκουπίζετε. 
Αν θέλετε να γράψετε κάτι με τη σιλικόνη, κάνετε πρώτα αυτό το βήμα. Ζεσταίνετε το πιστόλι σιλικόνης και γράφετε αυτό που θέλετε. Εγώ επέλεξα πράσινο χρώμα και έγραψα τη λέξη Fall. Κάντε πρώτα μια δοκιμή σε ένα άχρηστο βαζάκι.
Στη συνέχεια με ένα πινελάκι , απλώνετε την κόλλα λίγο λίγο, κολλάτε τα φύλλα, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Περνάτε ένα δεύτερο χέρι κόλλας πάνω από τα φύλλα, να καλυφθούν πολύ καλά. Αφήνετε να στεγνώσει πολύ καλά. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ένα φιογκάκι με το σπάγκο.
Έτοιμο!

 Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν βάζο, απλά για διακόσμηση ενός ραφιού ή για ρεσώ.
Το βράδυ το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό, όπως το φως από τα ρεσώ πέφτει μέσα από τα φύλλα, δεν συμφωνείτε;
Μια πολύ μικρή φθινοπωρινή νότα στη διακόσμηση του σπιτιού, που όμως κάνει τη διαφορά! 
Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *