Αύριο είναι η γιορτή της μητέρας και με το Πάσχα και τις διακοπές κόντεψα να το ξεχάσω! Όμως δεν γίνεται να μην φτιάξουμε κάτι συμβολικό για την αυριανή μέρα! Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω μια ανοιξιάτικη κατασκευή, που θα στολίσει και το σπίτι τώρα που τα πασχαλινά θα μαζευτούν, αλλά θα έχει κι ένα μήνυμα για τη μανούλα μου.

Φέτος βέβαια η μανούλα μου βρίσκεται πολύ μακριά, αλλά η σκέψη μου είναι διαρκώς μαζί της και το δωράκι της την περιμένει, μόλις επιστρέψει και πάλι κοντά μας!
Ένα ανθισμένο κλουβάκι με πουλάκι λοιπόν η κατασκευή μας και πάμε να δούμε πώς γίνεται!
 Χρειαζόμαστε:
-Τη στρογγυλή συσκευασία από τα γνωστά τυράκια με την αγελαδίτσα ή κάτι ανάλογο.
-Χοντρό χαρτόνι λευκό ή κανσόν με σχέδια (για να καλυφθεί η βάση)
-Μονόχρωμο κανσόν για τα καγκελάκια
-Μονόχρωμο κανσόν για το πουλάκι
-Μια κορδέλα
-Χάρτινα ή υφασμάτινα λουλουδάκια
-Εκτυπωμένο το μήνυμα για τη μαμά
-κόλλα
-ψαλίδι
-χάρακα
-μολύβι
Εκτέλεση:
Αρχικά κόβουμε από το χοντρό λευκό χαρτόνι ή το κανσόν με τα σχέδια μία λωρίδα μήκους περίπου 37 εκ. και πλάτους 3 εκ. για να καλύψουμε τη βάση. Κολλάμε καλά γύρω από τη βάση και βάζουμε στην άκρη. 
Στο μονόχρωμο κανσόν σχεδιάζουμε τα καγκελα. Χρειαζόμαστε 4 λωρίδες μήκους 32 εκ. και πλάτους 2 εκ. Σχηματίζουμε ένα αστέρι με τις λωρίδες, όπως φαίνεται στη φωτογραφία και με το χάρακα βρίσκουμε τη μέση τους και σημαδεύουμε. Στο σημείο εκείνο κάνουμε μια τρυπούλα για να περάσει η κορδέλα στη συνέχεια. Αρχίζουμε να κολλάμε τα κάγκελα, λυγίζοντας ελαφρά, από τη μια πλευρά της βάσης ως την απέναντι, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Κάθε φορά που βάζουμε μια λωρίδα, εφαρμόζουμε λίγη κόλλα στην κορυφή, προσέχοντας να μην κλείσει η τρύπα για την κορδέλα.
Τώρα ήρθε η ώρα να σχεδιάσουμε ένα πουλάκι. Το κόβουμε προσεκτικά και κολλάμε φτεράκια. Κάνουμε μια τρύπα και περνάμε την κορδέλα. Κρεμάμε από την κορυφή και κάνουμε έναν κόμπο στο πάνω μέρος για να μην πέφτει.
Κόβουμε μια μικρή λωρίδα από το χρώμα που έχουμε κάνει τα κάγκελα και φτιάχνουμε ένα κρεμαστάρι, το βάζουμε στο πάνω μέρος του κλουβιού, ώστε να καλυφθεί και η κορδέλα που προεξέχει.
Διακοσμούμε με τα χάρτινα λουλούδια και το μήνυμα, όπως θέλουμε!
Έτοιμο! Δεν είναι μια γλύκα;
Κι αν θέλετε να δείτε και τι είχαμε φτιάξει πέρσυ, δείτε τον προσωποποιημένο καμβά από λινάτσα, που είχαμε αγαπήσει!
Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες! Να χαιρόμαστε τα παιδάκια μας και τους άντρες μας και κάθε μέρα να είναι μια μικρή γιορτή!
Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *