Οι διακοπές τελείωσαν και πλέον … τα κεφάλια μέσα! Εύχομαι να περάσατε υπέροχα αυτές τις μέρες, να ξεκουραστήκατε λίγο και οι μαμάδες και οι μπαμπάδες, γιατί για τα πιτσιρίκια ξέρω… 15 μέρες ευτυχίας, χωρίς σχολείο και διάβασμα! 😉
Σήμερα σας έχω ένα νέο βιβλίο που πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου και μου άρεσε πολύ. Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που μας απασχολεί τα πρώτα χρόνια της ζωής των μικρών μας, δεν είναι άλλο από τον ύπνο.
Κάποια παιδάκια κοιμούνται χωρίς κανένα θέμα, απλά τα βάζεις στο κρεβατάκι τους και αποκοιμούνται. Άλλα θέλουν παραμύθια μέχρι να τα πάρει ο ύπνος. Κάποια άλλα πάλι, δεν κοιμούνται με τίποτα μόνα τους παρά μόνο στο κρεβάτι της μαμάς και του μπαμπά. Άλλα κοιμούνται στο δικό τους κρεβάτι, μετά σηκώνονται και συνεχίζουν δίπλα στη μαμά. Όπως και να έχει το ζήτημα είναι να τα πείσεις να πέσουν για ύπνο και πολλές φορές αυτό χρειάζεται κάποια ρουτίνα και μερικές “τεχνικές” (ή κολπάκια θα πω εγώ).
“Ένα χασμουρητό για καληνύχτα” λοιπόν για όλα τα νυσταγμένα ζωάκια. Προτού πέσουν για ύπνο, το χνουδωτό ελαφάκι, το μικρούλι καγκουρώ, το τρυφερό αρνάκι, αλλά και όλα τα κουρασμένα ζωάκια , ξαπλώνουν, τεντώνονται καλά και ετοιμάζονται να κοιμηθούν. Όμως, πριν τα πάρει για τα καλά ο ύπνος, ένα ξεχωριστό χασμουρητό στην αγκαλιά των γονιών τους είναι απαραίτητο.
Μαζί με τα ζωάκια και τα δικά μας παιδάκια ετοιμάζονται με ήρεμο και τρυφερό τρόπο για την ώρα του ύπνου, ώστε να χαλαρώσουν και να κοιμηθούν πιο εύκολα.
Οι συγγραφείς Monica Sweeny είναι γνωστή στο χώρο του παιδικού βιβλίου παγκοσμίως, ενώ η  Laurel Yelvington είναι πιστοποιημένη σύμβουλος ύπνου, επομένως η πιο κατάλληλη για ένα τέτοιο παραμύθι.
Εμάς μας άρεσε πολύ και είναι μια πραγματικά τρυφερή ιστορία, που μπορεί να απευθύνεται σε πιο μικρά παιδάκια, αλλά και τα μεγαλύτερα θα ενθουσιαστούν με αυτή.
Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *