Μια κατασκευή που κάναμε με τα κορίτσια μου θα σας δείξω σήμερα, για να δώσουμε καλοκαιρινή όψη στο δωμάτιό τους. Φτιάξαμε λοιπόν ένα καλοκαιρινό μόμπιλε, με χαρούμενες φαλαινίτσες και ένα γελαστό χταπόδι και φέραμε το βυθό στο σπίτι μας! Περάσαμε ένα δημιουργικό απόγευμα οι τρεις μας και το ευχαριστηθήκαμε πολύ. 

Και γι’ αυτή την κατασκευή θα χρειαστείτε πολύ απλά υλικά. Πάμε να δούμε πώς το φτιάχνουμε!
Υλικά
1 στεφάνι από φελιζόλ
3 χάρτινες αυγοθήκες
1 μπαλίτσα από φελιζόλ
χαρτόνι κανσόν κίτρινο και γαλάζιο
γκοφρέ χαρτί χρώματος μπλε
τέμπερα ή ακρυλικό χρώμα σε γαλάζιο και κίτρινο
1 σύρμα πίπας ασημένιο
ματάκια
κορδέλα γαλάζια
καλαμάκι από σουβλάκι
κόλλα 
ψαλίδι
Ετοίμασε τη λίστα με τα υλικά της, τα μάζεψε και ξεκίνησε την κατασκευή!

Πώς το κάνουμε

“Ντύνουμε” το στεφάνι με το γκοφρέ χαρτί, το κολλάμε και αφήνουμε να στεγνώσει. 
Στρογγυλεύουμε τις άκρες από τις αυγοθήκες και τις χρωματίζουμε με την γαλάζια τέμπερα ή το ακρυλικό και αφήνουμε να στεγνώσουν. 

Στο γαλάζιο κανσόν, σχεδιάζουμε την ουρά και το κεφάλι της φάλαινας, πάνω στο οποίο θα κολλήσουμε την αυγοθήκη και μικρά πτερύγια και κόβουμε. Με το ψαλίδι ανοίγουμε μια τρυπούλα στο πάνω μέρος της αυγοθήκης και περνάμε την κορδέλα , στερεώνοντας από μέσα με ένα κόμπο. Με ένα κομματι από το σύρμα πίπας φτιάχνουμε ένα V και το στερεώνουμε με λίγη κόλλα μέσα στην τρύπα. 

Στην συνέχεια κολλάμε τα ματάκια και ζωγραφίζουμε ένα στόμα. Εφαρμόζουμε κόλλα στο κεφάλι της χαρτονένιας φάλαινας και κολλάμε πάνω την αυγοθήκη . Στα πλαϊνά κολλάμε τα πτερύγια. Έτοιμη η φαλαινίτσα! 
Χρωματίζουμε την μπαλίτσα από φελιζόλ και αφήνουμε να στεγνώσει (για ευκολία, μπορείτε να καρφώσετε την μπαλίτσα σε ένα καλαμάκι για σουβλάκι). Στο κίτρινο κανσόν σχεδιάζουμε τα 8 πόδια του χταποδιού και κόβουμε.
Στην μπαλίτσα από φελιζόν κολλάμε τα ματάκια και ζωγραφίζουμε ένα στομα και στη συνέχεια την κολλάμε στο κίτρινο κανσόν, όπου σχεδιάσαμε τα πόδια του χταποδιού. Με το καλαμάκι από το σουβλάκι κάνουμε μια μικρή τρυπούλα και κάνοντας έναν κόμπο στην κορδέλα και εφαρμόζοντας λίγη κόλλα πάνω στον κόμπο, κολλάμε την κορδέλα μέσα στην τρυπούλα. Έτοιμο και το χταποδάκι μας! Τώρα κρεμάμε τα ψαράκια και το χταπόδι στο στεφάνι και το μόμπιλε μας είναι έτοιμο!

Διακοσμούμε όπου θέλουμε!
Πώς σας φάνηκε; 
Καλές κατασκευές!
Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *