Το Πάσχα είναι μόνο τρεις εβδομάδες μακριά και οι πασχαλινές κατασκευές και προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει ήδη στο σπίτι μας, εδώ και καιρό! Δεν έχω προλάβει να σας δείξω τίποτα ακόμα, αλλά ήρθε η στιγμή… Σήμερα θα σας δείξω ένα γλυκό κουνελάκι που έφτιαξα και μου άρεσε πολύ. Η κατασκευή του, όπως πάντα εύκολη και γρήγορη, αφού όπως έχετε καταλάβει τα εύκολα και απλά είναι η αδυναμία μου!
Η ιδέα ήρθε από το Pinterest και όταν βρήκα τυχαία κάποιες ξύλινες κορνίζες σκέφτηκα ότι θα ταίριαζε πολύ όμορφα. Αρχικά σκέφτηκα να βάψω και την κορνίζα, αλλά τελικά την άφησα στο χρώμα του ξύλου, για να δώσω χρώμα με λεπτομέρειες, όπως το πομ πομ, τα λουλούδια και τα υπόλοιπα στοιχεία στη διακόσμηση του σπιτιού.
Πάμε να δούμε λοιπόν τι θα χρειαστούμε:
Μια κορνίζα με ξύλινο πλαίσιο
Ένα κομμάτι λινάτσα ( κομμένη στο μέγεθος της κορνίζας)
Στένσιλ σε σχήμα κουνελιού ή το περίγραμμα του σχεδιασμένο και κομμένο πάνω σε αφρώδες χαρτόνι, όπως σας είχα δείξει κι εδώ
Ακρυλικό λευκό χρώμα
Πομ πομ φτιαγμένο από νήμα ή ό,τι υλικό έχετε
Κόλλα σιλικόνης
Αρχικά κόβουμε τη λινάτσα στο μέγεθος της κορνίζας, προσθέτωντας μισό με ένα εκατοστό επιπλέον.
Σχεδιάζουμε το κουνελάκι μας, αν δεν έχουμε στένσιλ όπως σας είχα δείξει κι εδώ, πάνω στο αφρώδες χαρτόνι και κόβουμε. Με ένα πινέλο καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κουνελιού με λευκό χρώμα. Φροντίστε να είναι αρκετά παχύ το στρώμα του χρώματος. Αποτυπώστε το σχήμα πάνω στη λινάτσα και πιέστε καλά, ώστε να φύγει όλο το χρώμα. Προσοχή, να έχετε τη λινάτσα πάνω σε ένα χαρτόνι, για να μη λερωθεί η επιφάνεια εργασίας σας με χρώμα.
Με το πινελάκι, καλύψτε με χρώμα όποιο κενό έχει μείνει στο χρώμα.
Αφήστε να στεγνώσει καλά.
Με το πιστόλι σιλικόνης εφαρμόζετε μικρή ποσότητα κόλλας πάνω στο πομ πομ και κολλάτε στην ουρίτσα.
Αφαιρέστε το τζαμι της κορνίζας και εφαρμόστε καλά τη λινάτσα στην κορνίζα και πιάστε τις άκρες με το τζάμι και το πίσω μέρος της κορνίζας.

Έτοιμη!

Μα δεν είναι γλύκα;;
Καλές ετοιμασίες, καλές κατασκευές!
Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *