Η περίοδος αυτή είναι γεμάτη αναζήτηση τους γονείς για να βρούμε τις κατάλληλες δραστηριότητες για τα παιδιά μας. Αθλητισμός, καλλιτεχνικά, μουσική, ξένες γλώσσες, ρομποτική είναι μόνο μερικά από αυτά που μας προσφέρονται απλόχερα παντού. Ανάλογα με την κλίση και τις δεξιότητες του κάθε παιδιού πρέπει να επιλέξουμε ό,τι του ταιριάζει.
Προσωπικά κοιτάζω οι δραστηριότητες που επιλέγουμε να έχουν πράγματι κάτι να προσφέρουν στο παιδί μακροπρόθεσμα κι όχι απλά να περνάει ένα ακόμα απόγευμα. Αυτό δηλαδή που θα κάνουν, προσέχω να τους προσφέρει γνώση,  να συμβάλλει στην ανάπτυξη του πνεύματος και στην ενδυνάμωση του σώματος, όταν προκειται για αθλητισμό. Επιπλέον, όταν βρίσκω ότι ο δάσκαλος ή αυτό που μαθαίνεται σε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι λάθος πρότυπο, επιλέγω να κάνουν κάτι άλλο, που δεν θα βλάψει το μυαλουδάκι και την ψυχούλα των κοριτσιών μου. Προτιμώ να μείνουμε σπίτι και να παίξουμε μαζί επιτραπέζια, παρά να πηγαίνουν κάπου, που δεν τους προσφέρει κάτι στην γενικότερη καλλιέργειά τους. 
Πριν λίγο καιρό μέσα από το διαδίκτυο βρήκα ένα εργαστήριο απασχόλησης που  μου κέντρισε το ενδιαφέρον, διότι ήταν διαφορετικό. Δεν είναι εργαστήρι ρομποτικής, ούτε καλλιτεχνικό, ούτε μουσικοθεατρικό. Είναι ένα εργαστήρι γνώσης. Ξέρετε, σαν αυτήν που φανταζόμαστε ότι θα θέλαμε να προσφέρεται στα παιδιά μας στο σχολείο: μάθημα με βιωματικό τρόπο, με την προτροπή των παιδιών να αναπτύξουν την δημιουργικότητα και την φαντασία τους, μέσα από κατάλληλα κίνητρα, κατανόηση της ιστορίας και των μαθηματικών όχι με παπαγαλία ή αποστήθιση ή ξερές πράξεις και προβλήματα, αλλά μέσα από την αναπαράσταση, το παιχνίδι και την συμμετοχή.
Το έψαξα λίγο παραπάνω και ανακάλυψα ότι το εργαστήρι “5 ΚΛΕΙΔΙΑ” είναι αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του, δίνει δηλαδή στα παιδιά τα κατάλληλα κλειδιά, για να ξεκλειδώσουν την γνώση, με συνδυάζοντας την κλασική γνώση και παιδεία, με όλους τους σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας και μάθησης.
Ας δούμε όμως τι έχει να μας πει για αυτό το τόσο πρωτότυπο εγχείρημα, η δημιουργός του δασκάλα Ειρήνη Κολώνια. 
“5 κλειδιά χρειάζεται κάθε παιδί για να απολαύσει ένα βιβλίο, για να διασκεδάσει με ένα παιχνίδι, για να ανταλλάξει απόψεις, για να μαγευτεί από τα μαθηματικά ή για να ανακαλύψει καινούριες έννοιες· και μπορεί να τα βρει εδώ!
Τα 5 κλειδιά είναι ένας χώρος δημιουργικής απασχόλησης, αλλά με οργανωμένες δραστηριότητες που εξυπηρετούν συγκεκριμένους στόχους κάθε φορά κι αποσκοπούν κυρίως στην απόκτηση δεξιοτήτων.
Στην εποχή του διαδικτύου πλέον η γνώση είναι εύκολα προσβάσιμη, συνεπώς η επιδίωξή μου δεν είναι παρά η δημιουργία κινήτρων για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας των παιδιών. Έτσι προέκυψε και το όνομα. Ας δώσουμε στα παιδιά τα σωστά «κλειδιά» για να μπορέσουν να «ξεκλειδώσουν»  τον κόσμο με τις δικές τους δυνάμεις!
Τα 5 κλειδιά είναι ένα εργαστήρι για παιδιά που επιδιώκουν τη γνώση μέσα από το παιχνίδι, την επικοινωνία μέσα από την αντιπαράθεση, τη δημιουργία μέσα από την ανάγνωση, την εξέλιξη μέσα από τις προκλήσεις, την απόλαυση της εξερεύνησης…
Οι ομάδες δημιουργούνται από παιδιά 7-12 ετών και δεν ξεπερνούν τα 10 άτομα, σε έναν χώρο ευχάριστο κι ελεγχόμενο.Ξεκλειδώνοντας…

Οι προκλήσεις, η περιέργεια, η αγωνία κι ο συναγωνισμός είναι οι κινητήριες δυνάμεις για να ανακαλύψουν τα πέντε κλειδιά φέρνοντας εις πέρας όλες τις αποστολές!
Με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο τα παιδιά «ξεκλειδώνουν» ενδιαφέρουσες ενότητες της ιστορίας, της τέχνης, του αθλητισμού, αλλά και της καθημερινότητάς τους.Το μυαλό παίζει παιχνίδια

Το επιτραπέζιο παιχνίδι αδιαμφισβήτητα έχει θετική επίδραση στη διαδικασία της μάθησης, αφού δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον αυξάνοντας το ενδιαφέρον των μαθητών και δίνοντάς τους κίνητρα να εξερευνήσουν τη γνώση και τις δεξιότητες σε ένα περιβάλλον ελεύθερο από αποδοκιμασίες.
Οι μαθητές σε κάθε παιχνίδι, ακολουθώντας κανόνες και περιορισμούς, καλλιεργούν τη φαντασία τους, αναπτύσσουν δεξιότητες κι ανταλλάσσουν πληροφορίες.Συζητήσεις στην Αγορά…

Η αποτελεσματική επικοινωνία αποτελεί προϋπόθεση για ποιοτικές κι επιτυχημένες διαπροσωπικές σχέσεις!
Στις συναντήσεις μας οι μαθητές θα εξοικειωθούν με την επιχειρηματολογία και τον δημόσιο λόγο, καθώς θα παρουσιάζουν σφαιρικά διάφορα θέματα, με δομημένη σκέψη και λόγο, σε ένα συνεργατικό πλαίσιο δράσης.Ο κύκλος των νέων λογοτεχνών

Η εξοικείωση με το βιβλίο και την ανάγνωση θα εδραιώσει σταδιακά μια φιλική σχέση με το λογοτεχνικό βιβλίο, που θα βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν την κριτική και δημιουργική τους σκέψη, να κινητοποιήσουν την εφευρετικότητά τους, να εμπλουτίσουν την αισθητική τους καλλιέργεια, να δοκιμάσουν τα συναισθήματά τους –  αναπτύσσοντας έτσι τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, να καλλιεργήσουν τη γλωσσική τους έκφραση με έμμεσο και βιωματικό τρόπο, και εν κατακλείδι να συγκροτήσουν ολόπλευρα την προσωπικότητά τους.Μαθημαγικά

Με εποπτικό υλικό που κινητοποιεί ισοδύναμα και τα δύο τμήματα του εγκεφάλου επιδιώκεται η καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης, της σκέψης που ερευνά, έχει περιέργεια, φαντασία και ξεφεύγει από τα τετριμμένα. Έτσι τα μαθηματικά γίνονται μαγικά!”
Η Ειρήνη Κολώνια είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο Πατρών και κάτοχος πιστοποίησης για τη Διδασκαλία των Ελληνικών ως Δεύτερη/ Ξένη Γλώσσα από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.
Διαθέτει δεκαετή εμπειρία ενώ εργάζεται στη Σχολή Μωραΐτη τα τελευταία 8 χρόνια. Επίσης συντονίζει τις δράσεις της Λογοτεχνίας κι έχει αναλάβει τον σχεδιασμό προγράμματος Αγωγής Υγείας.
Πρόσφατα δημιούργησε το προσωπικό της κανάλι στο youtube  όπου ασχολείται με την παιδική λογοτεχνία.
Στον ελεύθερό της χρόνο απολαμβάνει την ηρεμία της θάλασσας ή την εκτόνωση μέσα από τον χορό.

Αν ψάχνετε λοιπόν κι εσείς ένα πρωτότυπο και ταυτόχρονα εξαιρετικά αξιόλογο εργαστήρι δραστηριοτήτων για τα παιδιά, σας συνιστώ να δοκιμάσετε τα 5 ΚΛΕΙΔΙΑ και είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιαστείτε.

Σας φιλώ!

Πληροφορίες/Εγγραφές:
τηλ: 6940864564
Email: info@pentekleidia.gr
διεύθυνση: Υψηλάντου 32, Κολωνάκι
www.pentekleidia.gr


Ωράριο Λειτουργίας

Macintosh HD:Users:ikolonia:Desktop:Στιγμιότυπο 2017-09-19, 8.38.47 μμ.png

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *