Υπάρχει ένα παραμύθι, που ποτέ δεν κατάλαβα τι θέλει να πει. Μου φαίνεται τόσο μπερδεμένο, τρελό και αναπάντεχο, που όσες φορές κι αν το έχω ακούσει, όσες φορές κι αν το έχω δει, σε όποια παραλλαγή του κι αν το πετυχαίνω, η απορία μου μένει πάντα εκεί: Τι εννοεί ο συγγραφέας;; 
Φυσικά μιλάω για την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Το πιο μυστηριώδες και περίεργο παραμύθι, που θυμίζει κάτι από τα όνειρά μας, όπου όλα είναι περίεργα, αναπάντεχα, μπερδεμένα και γι’ αυτό πιθανά. Και δεν εννοώ ότι δεν έχω διαβάσει πάρα πολλές αναλύσεις για το τι μπορεί να συμβολίζουν οι χαρακτήρες του Λιούις Κάρολ. Είναι που για μένα κάτι παύει να αποτελεί μυστήριο, όταν καταλάβω ποια ακριβώς είναι αυτή η χορδή, που μέσα μου αγγίζει…
Φέτος όμως η Αλίκη ήρθε ξανά στο δρόμο μου με μια ακόμα μορφή, ίσως την αγαπημένη μου μέχρι στιγμής. Ο Δημήτρης Αδάμης και οι Μαγικές Σβούρες, που μας έχουν χαρίσει τόσο υπέροχες στιγμές τις προηγούμενες χρονιές με τις παραστάσεις τους, φέτος μας ξανασυστήνουν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, στο θέατρο Ιλίσια. Είναι από τις παραστάσεις που θέλω οπωσδήποτε να πάω με τα κορίτσια, αλλά πώς έχει γίνει φέτος και οι Κυριακές περνούν η μια μετά την άλλη γεμάτες υποχρεώσεις, και έτσι δεν μας έχουν επιτρέψει να πάμε να τη δούμε ακόμα.
Όμως για καλή μας τύχη έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Εν πλω το βιβλίο με το cd της παράστασης κι έτσι αν και ακόμα δεν την έχουμε δει, την ακούσαμε και την είδαμε με τη φαντασία μας . Ακούγοντας την αφήγηση του Δημήτρη Αδάμη και τη δραματοποίηση των ρόλων από τους ηθοποιούς, ακριβώς όπως ακούγεται στην παράσταση, φτιάχναμε τις εικόνες στο μυαλό μας και βρεθήκαμε κι εμείς σε αυτή τη μαγική χώρα των θαυμάτων. Βοήθησε βέβαια και η καταπληκτική  εικονογράφηση του βιβλίου, που έχει γίνει από τον Νίκο Κουμαριά. Η Αλίκη, ο Λαγός, το Ντόντο, η Κάμπια , ο Τρελοκαπελάς, ο Χάμπτι, η Βασίλισσα και πολλοί πολλοί ακόμα φανταστικοί, απίθανοι και συναρπαστικοί ήρωες ζωντανεύουν μέσα από την εικονογράφηση του βιβλίου και την αφήγηση και των ηθοποιών.
Κατά την προσφιλή τους συνήθεια , τα κορίτσια έχουν μόνιμα το cd στο ραδιόφωνο και παίζει όλο το απόγευμα, μέχρι που αποκοιμούνται… Δεν ξέρω αν καταλαβαίνουν τα πάντα , αλλά τους αρέσει πάρα πολύ! Έχουν ήδη μάθει τα τραγούδια, που είναι όλα μελωδίες και παραδοσιακά τραγούδια από την αγαπημένη μου Αγγλία, τη Σκοτία, την Ιρλανδία και τον μουσικό πλούτο των Κελτών, με πολύ πετυχημένο και ταιριαστό τρόπο προσαρμοσμένα στην ιστορία. 
Κι αναρωτιέστε κι εσείς ποια είναι η Αλίκη και ποια είναι τέλος πάντων αυτή η χώρα των θαυμάτων, στο βιβλίο θα βρείτε την πιο καλή απάντηση: Η Αλίκη είμαστε εμείς και η χώρα των θαυμάτων δεν είναι άλλη από τον ιδανικό κόσμο που ονειρεύονται τα παιδιά, εκεί που όλα είναι πιθανά, αρκεί να ονειρεύεσαι! 
Εμείς απλά ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε την παράσταση!
Και εκτός από το να σας προτείνω να δείτε κι εσείς την παράσταση, σας συνιστώ και να προμηθευτείτε οπωσδήποτε το βιβλίο με το cd! 
Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *