Έχω ξαναπεί πως δεν μου αρέσουν πολύ οι παραλλαγές και οι αλλαγές των κλασικών παραμυθιών. Θέλω την κλασική τους μορφή, πώς να το κάνουμε! Όμως είναι κάποιες παραλλαγές τους , που είναι στ’ αλήθεια τόσο χαριτωμένες και ξεκαρδιστικά αστείες, που κερδίζουν όχι μόνο τα κορίτσια μου, αλλά και τη μαμά τους:
Μια από αυτές λοιπόν, “ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ” διαβάσαμε τις τελευταίες μέρες με την Ευαγγελίτσα και το διαβάσαμε ουκ ολίγες φορές, γιατί της άρεσε πολύ. Κάποτε λοιπόν ζούσε ένα κοριτσάκι, που είχε ένα κόκκινο σκουφάκι , το οποίο φορούσε συνέχεια και παντού. Ναι παντού. Το κοριτσάκι αυτό είχε και μια γιαγιά, η οποία ήταν πολύ σπορτίφ τύπος και δεν άφηνε βουνό που να μην σκαρφαλώσει και λίμνη που να μην κολυμπήσει, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να αρπάξει κρυολόγημα. Στο ίδιο δάσος ζούσε κι ένας λύκος, πολύ κακός, πολύ πονηρός αλλά και πολύ ερωτευμένος, που προέβαινε σε ακραία μέτρα για να εντυπωσιάσει την πριγκίπισσα των ονείρων του. Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένας ερωτευμένος λύκος για να αποκτήσει το κόκκινο σκουφάκι, που θα τον βοηθήσει να κερδίσει την καρδιά της λύκαινας των λογισμών του και θα αφήσει σε ησυχία όλο τον υπόλοιπο κόσμο;
Μια πολύ πολύ αστεία και έξυπνη εκδοχή της γνωστής Κοκκινοσκουφίτσας, με απλή , αλλά εντυπωσιακή εικονογράφηση, που σίγουρα θα αρέσει στα πιτσιρίκια σας, προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.
Μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο site των εκδόσεων Παπαδόπουλος, από τις οποίες κυκλοφορεί.
Καλά διαβάσματα!
Σας φιλώ! 

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *