Ήρθε και φέτος η μέρα της γιορτής μου και πάλι πέρασε! Όμως ήταν τόσο γεμάτη, που εντάξει δεν θα παραπονεθώ για το πόσο γρήγορα περνούν πάντα αυτές οι όμορφες μέρες! Και θέλω να σας ευχαριστήσω για τις ευχές που μου στείλατε εσείς, οι μπλογκοφίλοι μου! Πραγματικά συγκινήθηκα… Να είστε όλοι καλά και εύχομαι στον καθένα ό,τι επιθυμεί η καρδιά σας!
Πάντα αυτές οι μέρες σηματοδοτούν την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Ήδη η μπλογκογειτονιά εδώ και κάμποσες εβδομάδες έχει μπει σε ρυθμούς χριστουγέννων. Εμείς ξεκινήσαμε σιγά σιγά, με μια μίνι ανανέωση του μπλογκοσπιτιού και με μερικές χειροτεχνίες που φτιάξαμε με την Κωνσταντίνα. Αλλά τώρα που τελειώνει ο Νοέμβρης, ήρθε η ώρα για αληθινή δουλειά!
Κάθε χρόνο ξεκινάω με τα γλυκά μου και μιας και γιόρταζα χθες, να σας κεράσω και κανένα κουραμπιέ. Είναι νηστίσιμοι, πανεύκολοι και γευστικότατοι! Όταν τους φάμε αυτούς, θα περάσουμε και στους αυθεντικούς! 😉
Υλικά
2 φλυτζάνια τσαγιού λάδι
4-5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού σόδα
χυμό 1/2 λεμονιού
περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (εγώ έβαλα τελικά λιγότερο, γύρω στα 800γρ., για να είναι η ζύμη μαλακή)
ανθόνερο
300 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
300 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο χυμό λεμονιού. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε, όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη μάλλον μαλακή. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για περίπου 20 λεπτά. Προσέχουμε να τους βγάλουμε πριν σκουρύνουν. Αφήνουμε για 5 λεπτά να μην καίνε πολύ και τους ραντίζουμε με ανθόνερο. Στη συνέχεια τους τυλίγουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία! Θα επανέλθω, με χριστουγεννιάτικα νέα!
Μέχρι τότε σας φιλώ!