Ξεφυλλίστε το βιβλίο!

Αν και ο Δεκέμβριος μετρά ήδη τέσσερις μέρες, εγώ θα σας πω καλό μήνα! Με το καλό να φτάσουμε στα Χριστούγεννα! Και μιας και η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει, ο Δεκέμβριος στο σπίτι της Μ@μ@ς ξεκινάει με διαγωνισμό!

Μέσα στον καταιγισμό του στολισμού, της προετοιμασίας για τα δώρα, τα τραπέζια στους δικούς μας ανθρώπους, τα ψώνια και όλες αυτές τις όμορφες ασχολίες αυτής της περιόδου, θέλω να θυμηθούμε λίγο όλοι μας τι ακριβώς γιορτάζουμε στις 25 Δεκεμβρίου.
Ναι είναι η γιορτή της αγάπης και της χαράς, αλλά ποιας ακριβώς αγάπης και χαράς; Μην ξεγελιόμαστε, τα Χριστούγεννα είναι η ανάμνηση της γέννησης του Χριστού μας, που είναι ο ίδιος η Αγάπη, η Χαρά και η Ζωή, για όλους τους ανθρώπους . 
Μέσα σε όλες λοιπόν τις προετοιμασίες που κάνουμε μαζί με τα παιδιά μας, για τις άγιες μέρες που έρχονται, μην ξεχάσουμε να τα προετοιμάσουμε και να ετοιμαστούμε και εμείς, μαθαίνοντας τους ποιος ήταν ο Χριστός, τι προηγήθηκε της Γέννησής Του, τι έγινε όταν γεννήθηκε και τι ακολούθησε τη Γέννησή Του. 
Ο καλύτερος τρόπος είναι βέβαια διαβάζοντας την ιστορία της Γέννησης μέσα από τα Ευαγγέλια, όμως η γλώσσα και τα συμπυκνωμένα νοήματα του κειμένου της Καινής Διαθήκης, ίσως το κάνει δύσκολο , ιδίως για τα πιο μικρά παιδάκια. 
Αναζητώντας λοιπόν κι εγώ για τα δικά μου παιδιά προσαρμοσμένη και κατανοητή για τις ηλικές τους την Καινή Διαθήκη, βρήκα τη σειρά με τα Παιδικά των εκδόσεων της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας. Έχω κατενθουσιαστεί με το πόσο προσεγμένα και καλαίσθητα είναι όλα τα βιβλία, αποδίδουν όλο το νόημα του Ευαγγελίου και της Βίβλου και είναι απόλυτα προσαρμοσμένο για τα παιδιά και τα μικρότερα και τα πιο μεγάλα.
Τρεις τυχεροί αναγνώστες λοιπόν του Μαμά για σπίτι μπορούν να αποκτήσουν από ένα αντίτυπο της σειράς Κοίτα και βρες ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΟ: Χριστούγεννα, Περιπέτειες από την Παλαιά Διαθήκη και Ο Ιησούς ανάμεσα στους ανθρώπους.

Στο Κοίτα και βρες ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΟ – Χριστούγεννα, τα μικρά παιδιά θα γνωρίσουν την ιστορία της γέννησης του Ιησού σε έναν κόσμο γεμάτο από λεπτομέρειες και χρώματα.

Η ιστορία της γέννησης παρουσιάζεται με μια αφήγηση σε απλή γλώσσα και συνοδεύεται από ενδιαφέρουσες σκηνές που περιέχουν πολλούς χαρακτήρες, ζώα και αντικείμενα, ώστε τα παιδιά να τα αναζητήσουν στις μεγάλες αυτές εικόνες. Αντικείμενα-κλειδιά που πρέπει να αναζητήσουν βρίσκονται στο εσωτερικό της διπλωμένης σελίδας. Αυτές τις σελίδες τα παιδιά μπορούν να τις ανοίξουν και να ανακαλύψουν νέες ευχάριστες δραστηριότητες…

Μια πιστή διήγηση των κεφαλαίων 1 και 2 του Ευαγγελίου του Λουκά και του κεφαλαίου 2 του Ευαγγελίου του Ματθαίου, προσαρμοσμένη για παιδιά.

Ξεφυλλίστε το βιβλίο!

Αυτές οι αγαπημένες ιστορίες της Παλαιάς Διαθήκης παρουσιάζονται με μια αφήγηση σε απλή γλώσσα σε μεγάλες διπλωμένες σελίδες και είναι εικονογραφημένες με ενδιαφέρουσες σκηνές, γεμάτες με πολλούς χαρακτήρες, ζώα και αντικείμενα, ώστε τα παιδιά να τα αναζητήσουν. Αντικείμενα-κλειδιά που πρέπει να αναζητήσουν βρίσκονται στο εσωτερικό της διπλωμένης σελίδας. Αυτές τις σελίδες τα παιδιά μπορούν να τις ανοίξουν και να ανακαλύψουν μια λίστα με αντικείμενα που πρέπει να ψάξουν και να βρουν.

Οι ιστορίες που περιλαμβάνονται είναι: Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ (Γένεση 6-9), Η ΕΞΟΔΟΣ: ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ (Έξοδος 14), ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΙΧΩΣ (Ιησούς του Ναυή 6), Ο ΔΑΒΙΔ ΚΑΙ Ο ΓΟΛΙΑΘ (Α΄Σαμουήλ ή Βασιλειών Α΄16-17), Ο ΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΡΙ (Ιωνάς 1-4).

Ξεφυλλίστε το βιβλίο!

Στο Κοίτα και βρες ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΟ – Ο Ιησούς ανάμεσα στους ανθρώπους, τα μικρά παιδιά θα γνωρίσουν σύντομες ιστορίες από την Καινή Διαθήκη που αναφέρονται στη διδασκαλία, στη θεραπεία που πρόσφερε ο Ιησούς και στη συναναστροφή του με διάφορους ανθρώπους. Οι αφηγήσεις για τον Ιησού που συνάντησε πολλούς ανθρώπους σε διάφορες περιπτώσεις, παρουσιάζονται εδώ σε απλή γλώσσα σε μεγάλες διπλωμένες σελίδες. Αυτές οι αγαπημένες ιστορίες είναι εικονογραφημένες με ενδιαφέρουσες σκηνές που περιέχουν πολλούς χαρακτήρες, ζώα και αντικείμενα, που πρέπει τα παιδιά ν’ αναζητήσουν. Αντικείμενα-κλειδιά που πρέπει να αναζητήσουν βρίσκονται στο εσωτερικό της διπλωμένης σελίδας. Αυτές τις σελίδες τα παιδιά μπορούν να τις ανοίξουν και να ανακαλύψουν μια λίστα με αντικείμενα που πρέπει να ψάξουν και να βρουν.

Οι ιστορίες που περιλαμβάνονται είναι: Ο ΙΗΣΟΥΣ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ (Ευαγγέλιο του Μάρκου 1, Ευαγγέλιο του Λουκά 3, Ευαγγέλιο του Ματθαίου 3), Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΚΡΑΣΙ (Ευαγγέλιο του Ιωάννη 2:1-12), ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΓΗ (Ευαγγέλιο του Μάρκου 2:1-12), Ο ΙΗΣΟΥΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΟΡΕΑ (Ευαγγέλιο του Μάρκου 4:1-20), Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΖΑΚΧΑΙΟΣ (Ευαγγέλιο του Λουκά 19:1-10).

Εικονογράφηση: Gill Guile, Πρωτότυπο κείμενο: Charlotte Thoroe, Απόδοση κειμένου στα ελληνικά: Άννα Σουμέκα, Επιμέλεια κειμένου: Καίτη Χιωτέλλη

Λίγα λόγια για τις εκδόσεις

Η Ελληνική Βιβλική Εταιρία ειναι μια Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αποκλειστικό της έργο είναι η μετάφραση, έκδοση, προμήθεια και διάδοση της Αγίας Γραφής. Η Ελληνική Βιβλική Εταιρία είναι από το έτος 2000 πλήρες μέλος των Ηνωμένων Βιβλικών Εταιριών, μιας οικογένειας που απαριθμεί 146 Βιβλικές Εταιρίες σε περίπου 200 χώρες. Οι Ηνωμένες Βιβλικές Εταιρίες  είναι μη κυβερνητικός οργανισμός, συμβουλευτικό μέλος της Ουνέσκο και είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός μετάφρασης, έκδοσης και διακίνησης της Αγίας Γραφής σε όλο τον πλανήτη. Επίσης δραστηριοποιείται σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η πρόληψη του ιού HIV του AIDS, και η ανακούφιση από καταστροφές, συνεργαζόμενος με όλες τις χριστιανικές Εκκλησίες και πολλές διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *