Όταν κάνω ένα δώρο, πιστεύω ότι δεν είναι ολοκληρωμένο, αν δεν το συνοδεύει μια όμορφη κάρτα. Εκεί που θα γράψεις τις ευχές σου, τις σκέψεις σου, που θα εκφράσεις την αγάπη σου για αυτόν που γιορτάζει. Πολλές φορές μάλιστα, μια καρτούλα μπορεί να είναι από μόνη της ένα δώρο.

Γι’ αυτό σήμερα θα σας δείξω πώς να φτιάξετε μόνοι σας μια καρτούλα με τρισδιάστατο εφέ. Με την Κωνσταντίνα την φτιάξαμε για τη φίλη της που γιόρταζε και η αλήθεια είναι πως  η κορούλα μου ευχαριστήθηκε τη διαδικασία πάρα πολύ και η χαρά της που έφτιαξε κάτι ολομόναχη για τη φιλενάδα της ήταν πολύ μεγάλη!
Τα υλικά που σας δίνω εδώ είναι πολύ ενδεικτικά. 
Θα χρειαστείτε χαρτόνι κανσόν σε ό,τι χρώμα θέλετε, εκτυπωμένες φιγούρες σε μαλακό χαρτόνι, σπάγγο, κουμπιά, κόλλα, πινελάκι, διακορευτές χαρτιού με διάφορα σχήματα.

1. Διπλώνουμε το χαρτόνι μας και το κόβουμε αν θέλουμε, για να έρθει στο μέγεθος που επιθυμούμε. Ακριβώς στην τσάκιση που κάνει η κάρτα, κόβουμε σε τρία σημεία ή περισσότερα, ώστε να δημιουργηθούν οι τρεις εγκοπές, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Λυγίζουμε προς τα μέσα.

2. Κόβουμε μερικά κομμάτια σπάγγο και τα κολλάμε στην μπροστινή πλευρά, στις δύο άκρες της κάρτας. Επάνω κολλάμε τα κουμπιά και αν θέλουμε με το διακορευτή φτιάχνουμε λουλουδάκια, πεταλούδες ή ό,τι άλλο έχετε, και τα κολλάμε κι αυτά.

3. Στο εσωτερικό κολλάμε τις φιγούρες που έχουμε κόψει, πάνω στις λωρίδες που δημιουργήθηκαν.

4. Γράφετε τις ευχές σας για το αγαπημένο σας πρόσωπο και έτοιμη η καρτούλα σας!

Καλές δημιουργίες!
Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *