Φέτος μια από τις δραστηριότητες του advent ήταν να φτιάξουμε πήλινα γούρια για τους αγαπημένους μας. Η δραστηριότητα αυτή ήταν την πρώτη εβδομάδα, όμως οι υποχρεώσεις και τα έκτακτα δεν μας το επέτρεψαν στην μέρα της και έτσι την προηγούμενη Παρασκευή μόλις και καταφέραμε να τα φτιάξουμε, αφού θυμήθηκα να προμηθευτώ και τον πηλό (που όλο γι’ αυτό πήγαινα και όλο ξεχνούσα να τον αγοράσω…) 
Χρησιμοποιώντας κουπ πατ και χρυσόσκονη, εκτός από τα κλασικά δεντράκια, αστεράκια, αγγελάκια, φτιάξαμε και αυτά τα γούρια, που τα προορίζουμε για δώρο στις δασκάλες τους και στους παππούδες. 
Γίνονται πανεύκολα και η μόνη δυσκολία είναι ο χρόνος στεγνώματος. Αν όμως τα βάλετε δίπλα στο καλοριφέρ, σε μιάμιση μέρα θα είναι έτοιμα. 
Πάμε να σας πω πώς γίνονται, γιατί μέχρι την Πρωτοχρονιά έχουμε ακόμα μέρες και μπορεί να θέλετε να τα ετοιμάσετε κι εσείς για τους δικούς σας , ως δωράκι για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ή για το πρώτο τραπέζι του νέου χρόνου.
Υλικά
1 πακέτο πηλό λευκό
χρυσόσκονη 
κουπ πατ
ένα καλαμάκι
κορδέλες σε διάφορα χρώματα και σχέδια
μεταλλικό μαρκαδοράκι σε διάφορα χρώματα ή ένα 2018 μεταλλικό
Πώς το κάνουμε
Πλάθουμε λίγο τον πηλό, να φύγει η πολλή υγρασία για να μπορούμε να τον ανοίξουμε. Προσθέτουμε αρκετή ποσότητα χρυσόσκονης και πλάθουμε ακόμα λίγο, να πάει παντού. 
Με έναν πλαστικό πλάστη, ανοίγουμε τον πηλό σε φύλλο , δίνοντάς του όσο πάχος θέλουμε. 
Αν θέλετε πριν ανοίξετε με τον πλάστη ρίξτε λίγη ακόμα χρυσόσκονη στην επιφάνεια. 
Κόβετε στο επιθυμητό σχήμα. Εγώ πρώτα σχημάτισα τους κύκλους και στη συνέχεια με ένα μικρότερο κουπ πατ σπιτάκι έκοψα από το εσωτερικό. 
Με το καλαμάκι κάνουμε μια τρυπούλα, από όπου θα περάσουν οι κορδέλες και τα υπόλοιπα διακοσμητικά. 
Αφήνετε σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να στεγνώσει καλά ο πηλός. Μην ξεχάσετε όταν δείτε ότι έχει στεγνώσει η πάνω πλευρά, να το γυρίσετε κι από την άλλη. 
Αφού στεγνώσει, διακοσμείτε γράφοντας το μήνυμα που θέλετε και δένοντας τις κορδέλες ή όποια άλλα διακοσμητικά εσείς θέλετε. 
Έτοιμα!
Καλές ετοιμασίες! 
Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *