Ένα από τα αγαπημένα χριστουγεννιάτικα έθιμα όλων των παιδιών (και τα δικά μας δεν αποτελούν εξαίρεση 😉 ) είναι τα κάλαντα. Εμείς βέβαια στο σπίτι μας τα τραγουδάμε και το καλοκαίρι, αλλά αυτή την εποχή έχουν την τιμητική τους!

Όταν λοιπόν διάβασα τον τίτλο του βιβλίου “Τα κάλαντα του γκρινιάρη”, ήξερα ότι θα μας άρεσε. Δεν είχα βέβαια υποψιαστεί ΠΟΣΟ θα μας άρεσε! Ο Χάρης ο Γκρινιάρης, που τραγουδάει τα πιο “χαλασμένα” (όπως λέει η Ευαγγελίτσα) κάλαντα και όλα του φταίνε, έγινε ο αγαπημένος τους! Είναι μια τόσο ζεστή ιστορία, για ένα παιδάκι τόσο αληθινό!
 Ο Χάρης λοιπόν ήταν θυμωμένος , γιατί τι σόι γιορτές και Χριστούγεννα θα ήταν αυτά, χωρίς τα πλούσια δώρα που είχε συνηθίσει. Και για κάλαντα, ούτε λόγος, ποιος τρέχει όλη μέρα για πενταροδεκάρες; Όμως όταν η φίλη του η Κατερίνα, μαζεύει τους “μποναμάδες” από τα κάλαντα, για … άλλο σκοπό, ο Χάρης ξαφνιάζεται! Θα καταφέρει τελικά να δει από κοντά το μακρινό αστεράκι ο Χάρης; Αυτά τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, σίγουρα θα είναι διαφορετικά για εκείνον και πιστεύω, για κάθε παιδάκι που θα το διαβάσει! Ένα ακόμα εξαιρετικό βιβλίο από τη Μαρία Βιγγοπούλου, με την εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άθως Παιδικά.
“Να σας τα πούμε;” ρωτούν οι μικροί καλαντιστές, για μια ακόμη φορά,  σε πείσμα των καιρών! Αλλά τι θα κάνουν τα παιδιά με τα χρήματα που θα συγκεντρώσουν; Θα το μάθουμε διαβάζοντας την τρυφερή ιστορία που έγραψε η Ιωάννα Δαλάκα και εικονογράφησε η Αγγελική Δελεχά. Εκτός όμως από την απόλαυση της πρωτότυπης αυτής Χριστουγεννιάτικης ιστορίας, οι μικροί μας αναγνώστες θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν κάλαντα από όλη την Ελλάδα, αλλά και να αποστηθίσουν ποιήματα, να παίξουν παραδοσιακά παιχνίδια και να φτιάξουν βασιλόπιτα. Και φυσικά στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στην τάξη ή οπώς εμείς στο κρεβατι τους μέχρι να αποκοιμηθούν, μπορούν ακούσουν το πλούσιο Cd που ετοίμασε η συγγραφέας και αφηγήτρια με την βοήθεια της οικογένειας, των φίλων και των ενοριών που στήριξαν αυτή την όμορφη προσπάθεια προσπαθώντας να μεταφέρουν στα παιδιά μας μία γνήσια αίσθηση των Χριστουγέννων. 
Καλές γιορτές! 
Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *