Σας αρέσει η πίτσα ; Εμείς οικογενειακώς τρελαινόμαστε!! Κι επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι υλικά χρησιμοποιούνται στις έτοιμες πίτσες, προτιμώ να τη φτιάχνω μόνη μου! Έτσι λοιπόν και σήμερα, μετά από απαίτηση της Κωνσταντίνας εννοείται, έφτιαξα μια πίτσα στο πι και φι!
Είναι ιδανική για ξαφνικές επισκέψεις, για πάρτυ, αλλά και απλά για ένα ξεχωριστό βραδυνό ή κολατσιό για το σχολείο.
Τη ζύμη το φτιάχνω με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, για πιο γρήγορα, γιατί η κλασσική ζύμη θέλει πολλή ώρα να μείνει για να φουσκώσει.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλυτζάνι νερό ή γάλα
1 κουταλια σούπας λάδι
λίγο αλάτι
Για την πίτσα
μισό pummaro πολτό ντομάτας
λίγη κέτσαπ
αλάτι
ρίγανη ή βασιλικό ή θυμάρι
4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ή ζαμπόν ή μορταδέλα
250 γρ. τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
1 πιπεριά σε κυβάκια
μανιτάρια (κατά προτίμηση να είναι σωταρισμένα, αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι και το τρίβουμε με τα δάχτυλα, ώστε το λάδι να απορροφηθεί. Ρίχνουμε και το αλάτι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό ή το γάλα, και ζυμώνουμε καλά, προσέχοντας να μη λασπώσει το ζυμάρι. Πρέπει να είναι σχετικά σφιχτό και να ξεκολλάει από τα δάχτυλα.
Αφού το ζυμώσουμε, το ανοίγουμε με πλάστη, ανάλογα με το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.
Αν θέλουμε μπορούμε με ένα πιατάκι στρογγυλό να κόψουμε τη ζύμη και να φτιάξουμε μικρά πιτσάκια.
Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε πάνω το ζυμάρι.
Απλώνουμε με ένα κουτάλι τον πολτό ντομάτας, ανακατεμμένο με την κέτσαπ, το αλάτι και τα μυρωδικά.
Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τη γαλοπούλα και την απλώνουμε σε όλη την πίτσα.
Το ίδιο κάνουμε με την πιπεριά και τα μανιτάρια.
Από πάνω ρίχνουμε το τριμμένο τυρί να πάει παντού.
Την ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (180 με 190 βαθμούς) μέχρι να γίνει το ζυμάρι ροδοκόκκινο (περίπου μισή ώρα, ανάλογα και με το φούρνο σας).
Αυτή είναι η συνταγή!! Καλή επιτυχία και καλοφάγωτη!! 🙂
Σας φιλώ!