Από κει και πέρα ο δρόμος είχε ανοίξει. Μέσα στους επόμενους αιώνες, η συνήθεια της σοκολατοποσίας ήταν έγινε εθιστική σε όλες τις βασιλικές αυλές της Ευρώπης, ενώ ανακαλύφθηκε και η σοκολάτα σε στέρεη μορφή. Και κάπως έτσι, φτάνοντας στη βιομηχανική επανάσταση, ήρθε και η επανάσταση της σοκολάτας στις αρχές του 19ου αιώνα. Μαζική παραγωγή, ανακάλυψη της σοκολάτας γάλακτος, η τιμές έπεσαν, η σοκολάτα έγινε πλέον προσβάσιμη σε όλες τις κοινωνικές τάξεις. Με τον τρόπο αυτό φτάσαμε στο σήμερα, με τις πάμπολλες μάρκες σοκολάτας, τις αμέτρητες γεύσεις, τους φανταστικούς συνδυασμούς, τη χρήση της σοκολάτας ακόμα και στο φαγητό. Αν και εδώ που τα λέμε, ακόμα κι αυτό, από τους Μάγιας προέρχεται…
Η σοκολάτα και το κακάο περιέχουν τη θεοβρωμίνη που μαζί με το μαγνήσιο και το φώσφορο είναι συστατικά που μειώνουν την κούραση, διώχνουν την υπνηλία και φτιάχνουν αμέσως τη διάθεση. Τονώνουν τις πνευματικές δυνάμεις και δραστηριοποιούν το σώμα, για να παράγει περισσότερα έργα. Η σοκολάτα ακόμα, περιέχει μικρές ποσότητες φαινυλαιθυλαμίνης, συστατικό που έχει τη δύναμη να καταστέλλει το στρες, να διεγείρει τον εγκέφαλο και να προκαλεί αίσθημα ευφορίας και διώχνει το άγχος.
Επομένως, η σοκολάτα κάνει καλό!!! Δεν περιμένατε εμένα να σας το πω βέβαια, αλλά μια υπενθύμιση πού και πού (και μάλιστα και με επιστημονικά δεδομένα, χιχιχι!!!) δεν βλάπτει! Φυσικά, συμπληρώνουν οι επιστήμονες, η κατανάλωση της σοκολάτας, όπως και όλων των φαγητών και γλυκών, πρέπει να γίνεται με συνετό τρόπο, για να μην έχουμε βλαπτικά αποτελέσματα.
Αφού λοιπόν απενοχοποιήσαμε την σοκολάτα, αφού μάθαμε την ιστορία της μέσες – άκρες, ας κεραστούμε και μια – δυο συνταγούλες σοκολάτας, για να φάμε, να γλυκαθούμε και να δούμε τη ζωή με λίγο διαφορετικό μάτι!!
ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1 ζαχαρούχο γάλα
6 κ.σ κακάο2 κ.σ κονιάκ1 1/2 πακέτο πτι μπερ χονδροτριμμέναΕΚΤΕΛΕΣΗΣε κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και όλα τα υπόλοιπα χαμηλώνοντας τη φωτιά.Το κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.Τοποθετούμε το μίγμα σε αντικολλητική φόρμα ή σε φόρμα με λαδόκολλα και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ
Ετοιμάζετε το ρόφημα σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζετε σε
ένα ποτήρι 1 κουτ. σούπ. τριμμένο μπισκότο (τύπου digestive) και ρίχνετε από πάνω λίγο
σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας. Προσθέτετε το ρόφημα και αν θέλετε γαρνίρετε με λίγη
σαντιγύ, τριμμένο μπισκότο και σιρόπι.
Και κάτι που δεν είχα ξανακούσει, αλλά υπάρχει!! Μάσκες προσώπου με βάση τη σοκολάτα!! Δεν το έχω δοκιμάσει, η αλήθεια είναι, μου έκανε όμως τόση εντύπωση κι αποφάσισα να το μοιραστώ μαζί σας!!