Τα καλοκαιρινά μεσημέρια μου σαν παιδί τα έχω συνδέσει με βιβλία: λογοτεχνικά, αλλά και αυτά τα γνωστά βιβλία διακοπών, που πάντα μας έπαιρνε σε μένα και τον αδερφό μου η μαμά μου. Έτσι, επειδή κάποια πράγματα φαίνεται περνούν στο DNA (χιχιχι) κάθε καλοκαίρι, από τότε που η Κωνσταντίνα πήγε στο προνήπιο, πάντα προμηθεύομαι βιβλία διακοπών. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι λάθος να βάζεις το παιδί καλοκαιριάτικα να “διαβάζει”. Εγώ το βλέπω σαν ένα ακόμα καλοκαιρινό παιχνίδι, αρκεί να ξέρεις τι βιβλίο θα πάρεις.

Φέτος ήρθαν στα χέρια μας δυο από τα πιο πρωτότυπα βιβλία διακοπών και πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί και από την πρωτοτυπία, αλλά και από την υψηλή ποιότητα και αισθητική του περιεχομένου τους. Πρόκειται για τα “Φυλλαράκια των διακοπών” και τα “Φυλλαράκια της φύσης” που είναι σχεδιασμένα από τους συντάκτες του Elniplex, του βραβευμένου εκπαιδευτικού πόρταλ, που αποτελεί τη μεγαλύτερη τράπεζα γνώσης για το παιδί προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Και τα δύο βιβλία είναι διαδραστικά, αφού τα παιδιά γίνονται μέλη μιας μεγάλης και χαρούμενης παρέας παιδιών . Μαζί πάνε διακοπές και ζουν όμορφες περιπέτειες  ή ανακαλύπτουν τους κινδύνους που απειλούν τη φύση και τον πλανήτη, αποκτώντας οικολογική συνείδηση, ανάλογα σε κάθε βιβλίο.
Σαν μαμά που έχω ψάξει πολύ αυτού του είδους εξωσχολικά βιβλία δραστηριοτήτων, θεωρώ ότι είναι από τα πιο πετυχημένα. Όταν βλέπω πως τα κορίτσια , χωρίς να τους πω εγώ, μόνες του τα παίρνουν και απασχολούνται , είναι η απόδειξη ότι τα βιβλία αυτά έχουν πετύχει το σκοπό τους.

Σας τα συνιστώ λοιπόν ανεπιφύλακτα για τις φετινές διακοπές σας, αν θέλετε να εντάξετε αυτού του είδους τη δημιουργική απασχόληση στο καλοκαιρινό “πρόγραμμα” των παιδιών. Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία , αλλά και στο site τους.

Σας φιλώ! 

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *