Η μυστική προσευχή είναι ένα πολύ δυνατό όπλο για όλους μας. Όταν όλα γύρω φαίνονται φουρτουνιασμένα και μαύρα, η προσευχή μοιάζει με σανίδα σωτηρίας. Πολλές φορές είναι ο μόνος τρόπος να ηρεμήσουμε και να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία δύσκολες καταστάσεις. Κι όσο νωρίτερα το καταλάβουμε αυτό στη ζωή μας , τόσο μεγαλύτερη ωφέλεια θα έχουμε.

Τον 7ο αιώνα ενας μοναχός από τα Ιεροσόλυμα, ο Ιωάννης Μόσχος, μαζί με τον μαθητή του Σοφρωνιο έκαναν ενα μακρύ ταξίδι ζητώντας έναν λόγο περί προσευχής. Εμπνευσμένοι από αυτόν δύο σύγχρονοι προσκυνητές από την ξεκίνησαν από την Αμερική ένα παρόμοιο οδοιπορικό. Από την έρημο του Σίνα, μέχρι τα Μετέωρα, το Άγιο Όρος, την Ρουμανία, την Ουκρανία και την Ρωσία, ζητούν παντού πλήθος γνώμες για την νοερά προσευχή.

Ταξίδι με την ευχή

Είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσες όλες οι καταθέσεις που διαβάζουμε μέσα στο βιβλίο. Μας θυμίζουν πως το αδιαλλείπτως προσεύχεστε δεν είναι μια φράση, αλλά ένας τρόπος ζωής. Και παρότι εμείς δεν ζούμε στην ησυχία ενός μοναστηριού, είναι πολύ σημαντικό η φασαρία του κόσμου, να μην φτάνει μέχρι μέσα μας. Και η ευχή, παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό.

Ένα υπέροχα γραμμένο οδοιπορικό, που μας διδάσκει περισσότερα για αυτό το μεγάλο όπλο “την μυστική προσευχή”!

Το βιβλίο συνοδεύεται από dvd με ταινία Mysteries of the Jesus Prayer από το προσκυνηματικο ταξίδι με ελληνικούς υπότιτλους.

Βρείτε το από τις εκδόσεις Άθως.

Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *