Ο απόστολος και ευαγγελιστής Ματθαίος ήταν ένας από τους 12 μαθητές του Χριστού. Καταγόταν από την Γαλιλαία και ζούσε στην Καπερναούμ. Είχε ένα επάγγελμα που θεωρούταν πολύ αμαρτωλό εκείνη την εποχή, ήταν τελώνης. Δηλαδή μάζευε τους φόρους για λογαριασμό του Έπαρχου της Γαλιλαίας και των Ρωμαίων. Οι τελώνες ήταν μισητοί στους ανθρώπους, γιατί ζητούσαν περισσότερα χρήματα από όσα ήταν οι φόροι και κρατούσαν τη διαφορά, κι έτσι κλέβοντας τους φτωχούς ανθρώπους, πλούτιζαν.


Στο Ευαγγέλιο διαβάζουμε την ιστορία της κλήσης του Ματθαίου από τον Χριστό. Καθόταν στο τελωνείο του και ο Χριστός πέρασε από έξω και του είπε: «Ακολούθησέ με». Εκείνος αμέσως, χωρίς καθόλου να το σκεφτεί ή να διστάσει, σηκώθηκε και ακολούθησε τον Χριστό.

Ο Απόστολος και Ευαγγιστής Ματθαίος


Είναι για εμάς πολύ σπουδαίο παράδειγμα αυτό του Αποστόλου Ματθαίου. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το κάλεσμα του Χριστού στη ζωή μας. Πρακτικά αυτό σημαίνει να εγκαταλείψουμε τις κακές μας συνήθειες και να επιλέξουμε τον δρόμο προς το καλό. Αυτή η επιλογή γίνεται καθημερινά σε κάθε μικρή ή μεγάλη στιγμή. Ο τρόπος που θα μιλήσουμε στους δικούς μας ανθρώπους, η τιμιότητα στην εργασία, η εγκράτεια και η αγάπη στον πλησίον.

Μέσα από το κάθετι μας καλεί ο Χριστός να Τον ακολουθήσουμε. Μέσα από γεγονότα, σχέσεις, δυσκολίες, χαρές, αναγνώσματα, ακούσματα. Αρκεί να έχουμε ανοιχτά τα μάτια της ψυχής μας , ώστε να το καταλάβουμε. Και επίσης να έχουμε την θέληση και την λαχτάρα, να το κάνουμε.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *