Φθινοπώριασε πια για τα καλά και εκτός από τον καιρό το καταλαβαίνουμε και στην κουζίνα μας. Οι φρουτιέρες γέμισαν μήλα και αχλάδια, δαμάσκηνα και κόκκινες κολοκύθες. Οι καλοκαιρινές γεύσεις έχουν ήδη αντικατασταθεί από πιο ζεστές και φθινοπωρινές, με την κανέλλα , που λατρεύω, να μπαίνει σχεδόν παντού.
Όταν είδε πριν λίγες μέρες η Κωνσταντίνα τα μήλα κόκκινα κόκκινα, άρχισε να μου ζητάει να φτιάξω τα μπισκοτάκια με μήλα. Τα αγαπάμε πολύ οικογενειακώς και μιας και είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα, μοιράζομαι μαζί σας τη συνταγή, για να τα δοκιμάσετε κι εσείς.

Υλικά
100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
130 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό
60 γρ. γάλα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού κανέλλα τριμμένη
1-2 βανίλιες
5 γρ. σόδα
1 μήλο σε κυβάκια
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αυγό. Σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, την κανέλλα, τις βανίλιες και τη σόδα, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Τέλος ρίχνουμε και το μήλο και ανακατεύουμε καλά , να πάει παντού. Με ένα κουτάλι βάζουμε μικρές ποσότητες της ζύμης σε ένα ταψί, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους, γιατί απλώνουν και φουσκώνουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά περίπου.
Extra tips
Επειδή συνήθως βιάζομαι ή ξεχνάω να βγάλω από νωρίς το βούτυρο για να μαλακωσει όσο χρειάζεται, συχνά το λιώνω λίγο σε ένα κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμμάτων. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και σταφίδες, κράνμπερι ή σταγόνες σοκολάτας, για πιο έντονη γεύση. Τέλος, επειδή όπως ήδη είπα, λατρεύω την κανέλα, εγώ βάζω πολύ περισσότερη από ένα κουταλάκι του γλυκού… Αλλά αυτά είναι γούστα! 🙂 Μετά το ψήσιμο τα μπισκοτάκια μαλακώνουν αρκετά, λόγω του μήλου. 
Καλή όρεξη! 
Σας φιλώ!!

Υ.Γ.(Τη συνταγή μου την είχε πει η κουμπάρα μου και νομίζω ότι την είχε δει στον Παρλιάρο…)

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *