Καλημέρα και καλή εβδομάδα φίλοι μου!
Πριν λίγες μέρες γιόρταζε το μεγάλο κοριτσάκι μου! Την περίμενε αυτή τη μέρα εδώ και μήνες, από τότε που ετοιμάζαμε το πάρτυ της μικρής. Εννοείται ότι είχε ήδη διαλέξει θέμα για το πάρτι της , τι άλλο, Frozen.
Το ίδιο το πάρτι θα σας το δείξω στην επόμενη αναρτηση, αλλά σήμερα θα σας “κεράσω” ένα από τα γλυκά που είχε το μενού του πάρτυ. Τα frozen μπισκοτάκια!
Είναι απίστευτο το τι υπάρχει με αυτό το θέμα, σας μιλώ ειλικρινά, αν κάνετε μια βόλτα στο Pinterest είμαι σίγουρη πως θα χάσετε κι εσείς το μυαλό σας.
Την αρχική συνταγή την βρήκα εδώ.
Υλικά
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
1 1/2 κουτ. γλυκου baking powder
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για τη διασκόσμηση
γαλάζια και άσπρη τρούφα
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε λίγο ακόμα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και το αλάτι και προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα του βούτυρου. Προσέχουμε ώστε η ζύμη να είναι μαλακή και να ξεκολάει από τα χέρια μας, αλλά και να πλάθεται εύκολα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομματια. Στο ένα προσθέτουμε μερικές σταγόνες από το μπλε χρώμα, για να πετύχουμε το χρωματικό αποτέλεσμα που θέλουμε και ζυμώνουμε λίγο ακόμα. Τώρα έχουμε ένα κομμάτι μπλε ζύμη και ένα κομμάτι λευκή ζύμη. Στη συνέχεια ανοίγουμε με τον πλάστη το κάθε κομμάτι ζύμης, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζουμε και από πάνω με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε και τα δύο κομμάτια στο ψυγείο για 15 με 20 λεπτά. Τα βγάζουμε και αφαιρούμε το από πάνω χαρτί. Βρέχουμε ελάχιστα τις επιφάνειες από τη ζύμη και προσεχτικά τοποθετούμε τη μια ζύμη πάνω στην άλλη και αφαιρούμε το από πάνω αντικολλητικό χαρτί. Κρατώντας αντίσταση με το αντικολλητικό χαρτί, αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό τα δύο κομμάτια ζύμης. Κόβουμε τις άκρες ώστε να είναι ίσιες. Σε ένα ταψί ρίχνουμε την γαλάζια τρούφα και στριφογυρίζουμε το ρολό της ζύμης, ώστε να τυλιχθεί στην τρούφα πολύ καλά. Με ένα μαχαίρι κόβουμε κομμάτια τη ζύμη και τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 – 180 βαθμούς Κελσίου (στον αέρα) για 15 λεπτά. Έτοιμα!!
Έγιναν ανάρπαστα σας βεβαιώνω! Είναι πολύ ωραία ιδέα για κέρασμα στο σχολείο ή στο πάρτι ή απλά για ένα πιο περιποιημένο απογευματινό! Επίσης μπορείτε να τα κάνετε και με άλλο ή άλλα χρώματα για άλλο θέμα πάρτυ.
Αν θέλετε να δείτε και άλλη μια εκδοχή τους, σε σοκολατένια, μπορείτε να τα βρείτε στο blog της Ελπίδας !
Μέχρι την επόμενη ανάρτηση, με όλες τις λεπτομέρειες από το Frozen πάρτι μας…
Σας φιλώ!!