Την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα νηστεύουμε, όσο μπορούμε τουλάχιστον. Όμως αυτό δεν μας εμποδίζει να ετοιμάζουμε λιχουδιές νηστίσιμες μεν, πεντανόστιμες δε! Σήμερα θα σας δώσω την αγαπημένη μας συνταγή για μπισκότα με κανέλα και γαρύφαλο, που την κάνω βέβαια όλο το χρόνο, αλλά αυτή την περίοδο στολίζεται χριστουγεννιάτικα και μοσχομυρίζει όλο το σπίτι.
Τη συνταγή σας την έχω ξαναδώσει, με μια μικρή παραλλαγή, αφού τότε την είχα ετοιμάσει για κέρασμα ανοιξιάτικο της γιορτής της μικρής μου και είχα βάλει μέσα και χρωματιστή τρούφα.
Πάμε όμως να την ξαναδούμε αυτούσια αυτήν την φορά!

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι νερού λάδι (μην το γεμίσετε ως επάνω, αφήστε 1 περίπου δάχτυλο)
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
7 κουτ. σούπας νερό στο οποίο έχουμε βράσει κανελλογαρύφαλα
7 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 1/2 κουτ. γλυκού baking powder
4 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό στο οποίο βράσαμε τα κανελλογαρύφαλα, το χυμό λεμονιού, μέσα στο οποίο διαλύουμε τη σόδα και τέλος το αλεύρι, ανακατεμένο με το baking. Ανακατεύουμε τα υλικά, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Την ανοίγουμε σε λαδωμένη επιφάνεια, ώστε να έχει πάχος μισό εκατοστό. Κόβουμε με κουπ πατ σε σχέδια της αρεσκείας μας! Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 λεπτά, προσέχοντας να μην σκουρύνουν πολύ. 
TIPS
– Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι, ώστε να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μεν, αλλά να μην σπάει σε κομμάτια. Μπορεί να μην χρειαστεί η τελευταία μισή κούπα αλευριού εξαρχής. 
– Στην επιφάνεια που θα ανοίξετε τη ζύμη απλώστε λίγο αλεύρι, για να μην σας κολλάνε τα μπισκότα και χαλάει το σχήμα. 
– Η δεύτερη φουρνιά μπισκότων ίσως χρειαστεί ένα ή δύο λεπτά λιγότερο ψήσιμο, ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας. 
Καλές ετοιμασίες! 
Καλά Χριστούγεννα! 
Σας φιλώ!

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *