Σιγά σιγά επιστρέφουμε στις συνήθειές μας οικογενειακώς, μετά την σχετική αναταραχή μέχρι να προσαρμοστούμε με το μωράκι μας, αλλά και με τη χαλάρωση του καλοκαιριού. Για μένα επιστροφή στα συνηθισμένα μου, σημαίνει κατά κύριο λόγο επιστροφή στην κουζίνα, για να φτιάξω καμιά λιχουδίτσα. Βέβαια επιμένω στα απλά και εύκολα και τι πιο γρήγορο από πεντανόστιμα κεκάκια ή αλλιώς cupcakes.
Τη συνταγή αυτή την φτιάχνω πολλά χρόνια και είναι πανεύκολη, ενώ τα κεκάκια γίνονται αφράτα και νοστιμότατα! Σήμερα θα σας δώσω τη συνταγή με μια παραλλαγή που κάνω καμιά φορά και βάζω λίγη μερέντα ή μαρμελάδα στη μέση της ζύμης πριν ψηθούν, έτσι για την τσαχπινιά της υπόθεσης. Εσείς μπορείτε να το παραλείψετε αυτό ή να βάλετε κάποια άλλη γέμιση πχ λευκή σοκολάτα.
Πάμε να δούμε πώς γίνονται!

ΥΛΙΚΑ
(για περίπου 15 κεκάκια)
120 gr. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 gr. ζάχαρη
120 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 10 γρ. baking ή 120 γρ. φαρίνα
2 μεγάλα αυγά
1 βανιλίνη
προαιρετικά 
μερέντα
μαρμελάδα της αρεσκείας σας (προσοχή να μην είναι πολύ υδαρής)
χρωματιστή τρούφα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με το μίξερ, μέχρι να γίνει σαν κρέμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι.
Σε φόρμα για κεκάκια ή σε μικρά φορμάκια σιλικόνης βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια για τα κεκάκια και με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε ζύμη σε κάθε θηκούλα , περίπου μέχρι τη μέση της.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζουμε μικρή ποσότητα μερέντας ή μαρμελάδας και από πάνω προσθέτουμε λίγη ακόμα ζύμη, ώστε να καλυφθεί η γέμιση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για περίπου 25΄ με 30′ στους 185 βαθμούς Κελσίου. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κεκάκι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα, αν βγει στεγνή είναι έτοιμο.
Αν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με λίγη μερέντα και χρωματιστή τρούφα.

extra tips
Αν δεν έχετε μεγάλα αυγά και βάλετε μικρά ή μεσαία, ίσως να σας φανεί η ζύμη πολύ στεγνή. Μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστη ποσότητα γάλακτος (περίπου μια κουταλιά σούπας το πολύ).
Για το ψήσιμο πάντα να έχετε υπόψη σας το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας, ώστε να αυξομειώσετε το χρόνο και τη θερμοκρασία, αν χρειάζεται.

Έτοιμα!

Καλά φουρνίσματα!

Σας φιλώ!

3 Comments

  1. Evi Sachinidou 1 Σεπτεμβρίου, 2018 at 7:08 πμ

    Καλημέρα ομορφιά μου!..Άνοιξε μου την πόρτα που σου χτυπω!!!!!!!!Μα καλά τι έφτιαξες πάλι!!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  2. Kalli Kent 1 Σεπτεμβρίου, 2018 at 5:11 μμ

    Είδα γλυκό και μπήκα!! Αποθηκεύτηκε για να φτιαχτεί μιας και εμάς μας αρέσουν τα αφράτα κεκάκια!!

    Reply
  3. Κουκουλιδου Στέλλα 14 Φεβρουαρίου, 2021 at 6:58 μμ

    Καλησπέρα!! Τέλεια φαίνεται η συνταγή! Να ρωτήσω, μπέικιν παουντερ δενε εχουν; πώς γίνονται τόσο φουσκωτά; ή είναι σαν ψωμάκι; ευχαριστούμε
    ❣️❣️????

    Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *