via

 Σιγά σιγά πλησιάζουμε στο τέλος του 2014 και ανοίγουμε πόρτες και παράθυρα, να μπει το 2015… Το πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός, δεν θα το σχολιάσω πάλι, είναι κάτι το απίστευτο αυτό το πράγμα! Κάνοντας σήμερα μια μικρή ανασκόπηση στις αναρτήσεις του 2014 θυμήθηκα πολλά γεγονότα από αυτή τη χρονιά που τα είχα ξεχάσει. Όμορφες και ξεκούραστες στιγμές, αλλά και συγκινητικές και δύσκολες και μέρες ταραχής. Ενας ακόμα χρόνος γεμάτος.

      Σκεφτόμουν λοιπόν καθώς διάβαζα ότι η ζωή μας είναι πραγματικά ένας τεράστιος πίνακας. Καθετί που μας συμβαίνει είναι μια πινελιά στον πίνακα αυτόν, που αν έλειπε ο πίνακας δεν θα ήταν ολοκληρωμένος. Ακόμα κι οι μουτζαλιές εκεί χρειάζονται. Απλά εμείς βλέπουμε τη ζωγραφιά από πολύ κοντά και δεν βλέπουμε την ομορφιά της. Μόνο κάτι άγαρμπες πινελιές, με χρώματα άσχετα μεταξύ τους ή καθόλου του γούστου μας. Από απόσταση όμως, τι όμορφα που φαίνονται όλα… Κι αυτό με τη σειρά του μου θύμισε κάτι που είχα ακούσει, ότι δηλαδή η ζωή μας είναι ένα κέντημα, που ο Θεός το βλέπει από την καλή πλευρά κι εμείς μόνο από την ανάποδη. Αν προσπαθήσουμε να καταλάβουμε την ομορφιά όσων έχουμε, θα καταλάβουμε πόσο τυχεροί άνθρωποι είμαστε. Μην περιμένουμε το τέλος κάθε χρονιάς για να κάνουμε αυτή την ανασκόπηση. Ας την κάνουμε συχνότερα, κάνει καλό, δίνει νέα όρεξη κι ώθηση στις προσπάθειές μας και στις δημιουργίες μας. Τουλάχιστον εγώ αυτό έχω διαπιστώσει.

via
        Στο μεταξύ βρισκόμαστε στο μέσον των διακοπών μας. Αυτά τα Χριστούγεννα ήταν από τα πιο όμορφα που έχω ζήσει. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τι ακριβώς ένιωσα, αλλά ήταν κάτι τόσο μοναδικό. Ήταν Χριστούγεννα αληθινά. Ακούω συνέχεια να λένε ότι οι γιορτές είναι μόνο για τα παιδιά. Πόσο λάθος κάνουν! Οι γιορτές είναι κάτι άλλο, πολύ πιο βαθύ από τα παιχνίδια και τα στολίδια, πολύ πιο σοβαρό από τα τραγούδια. Είναι μια υπενθύμιση ότι ο Θεός υπάρχει. Κι αυτό δεν είναι μόνο για τα παιδιά…
      Οι μέρες περνούν ήσυχα και ξεκούραστα. Βλέπουμε φίλους καλούς κι αγαπημένους, καμαρώσαμε νιόπαντρους, υποδεχθήκαμε έναν ολόγλυκο μπεμπουλάκο, τραγουδήσαμε, πήγαμε βόλτες. Ακόμα έχουμε πράγματα να περιμένουμε, αλλά όπως έχω ξαναπεί, στο μεταξύ ζούμε κάθε στιγμή, γιατί είναι μοναδική.  Οι ειδήσεις γύρω γύρω δεν είναι καθόλου καλές, αλλά έχω αποφασίσει για λίγες μέρες να κανω πραγματικές διακοπές από όλα. Τα άσχημα δεν θα πάνε πουθενά, εκεί είναι δυστυχώς και μας περιμένουν. Όμως θέλω να γεμίσω μπαταρίες, για να μπορέσω να τα αντιμετωπίσω όλα. Μην με κακοχαρακτηρίσετε γι΄ αυτό, σας παρακαλώ φιλαράκια!

via
       Μιας κι αυτή είναι η τελευταία ανάρτηση για αυτόν τον χρόνο, θέλω να σας ευχηθώ Καλή Πρωτοχρονιά! Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, η χαρά που ζήσαμε με τη Γέννηση του Χριστού μας, να μείνει μέσα μας και να φωτίζει τη ζωή μας όλη την νέα χρονιά! Εύχομαι υγεία και αγάπη φίλοι μου, σε σας και τις οικογένειές σας! 
        Τα λέμε λοιπόν πολύ σύντομα, με τον καινούργιο χρόνο! 
         Μέχρι τότε…
         Σας φιλώ!! 

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *