Όταν ήμουν μικρή, κάθε Σάββατο με τη μαμά μου φτιάχναμε ένα γλυκό για το κυριακάτικο τραπέζι. Αυτό μου έχει γίνει συνήθεια και τώρα και στο δικό μου σπίτι, κάτι φτιάχνω τα Σάββατα, πλέον και με τη βοήθεια της μεγάλης ζουζούνας!!
Καλή επιτυχία!!!
Για σήμερα σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή για μια τούρτα λευκής σοκολάτας με sauce μαύρης σοκολάτας. Είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεσή της, χρειάζεται μόνο να μείνει στο ψυγείο πολλές ώρες για να σφίξει. Εγώ την άφησα όλο το βράδυ.
Έχουμε και λέμε λοιπόν!
300 γρ. λευκή σοκολάτα
450 ml κρέμα γάλακτος
180 γρ. βούτυρο λιωμένο
300 γρ. μπισκότο τριμμένο (τύπου digestive ή το έτοιμο τριμμένο που πουλάνε στα σούπερμάρκετ)
Για τη sauce μαύρης σοκολάτας
100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
125 ml κρέμα γάλακτος
125 ml κρέμα γάλακτος
3 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το τριμμένο μπισκότο και βάζουμε το μίγμα σε τσέρκι διαμέτρου 18 εκ., πιέζοντας ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη επιφάνεια. Αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Στο μεταξύ λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή σαν γιαούρτι.
Προσθέτουμε δυο κουταλιές από την κρέμα στη λιωμένη σοκολάτα και α νακατεύουμε. Αναμιγνύουμε τη σοκολάτα και με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, μέχρι τα δυο μίγματα να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για να σφίξει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή σαν γιαούρτι.
Προσθέτουμε δυο κουταλιές από την κρέμα στη λιωμένη σοκολάτα και α νακατεύουμε. Αναμιγνύουμε τη σοκολάτα και με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, μέχρι τα δυο μίγματα να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για να σφίξει.
Για την sauce, τοποθετούμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με την άχνη ζάχαρη σε μπωλ και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν βράσει την τραβάμε από την φωτιά και τη ρίχνουμε στο μπωλ με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενής σάλτσα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Πριν κρυώσει εντελώς, την βάζουμε σε σαλτσιέρα ή σε βάζο.
Όταν είναι έτοιμη η τούρτα, γαρνίρουμε με ένα κουτάλι με την sauce, σχηματίζοντας βούλες εδώ κι εκεί ή κάνοντας όποιο σχέδιο επιθυμούμε. Σε κάθε κομμάτι που σερβίρουμε, περιχύνουμε με ένα κουτάλι επιπλέον sauce.
Καλή επιτυχία!!!