Χαίρομαι πάρα πολύ που το πειρατικό μας πάρτυ άρεσε και σε εσάς τόσο πολύ! Σας υποσχέθηκα tutorial για την τούρτα πειρατικό καράβι και επανέρχομαι για να εκπληρώσω την υπόσχεσή μου.
Αν και τελειωμένη φαίνεται πολύπλοκη, η κατασκευή της ουσιαστικά είναι απλή. Πάμε να δούμε βήμα βήμα πώς θα φτιάχνεται.
Ξεκινώντας να σας πω, ότι το κέικ που θα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε το καράβι, πρέπει να το ετοιμάσετε μια μέρα πριν, ώστε να έχει κρυώσει εντελώς όταν το κόψετε.
Για το κεικ χρησιμοποίησα τη συνταγή που έχω βρει εδώ και δυο χρόνια στο Τουρtorial και με βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη. Για να κατασκευάσω το καράβι χρειάστηκα 2 δόσεις από τη συνταγή και το έψησα σε μακρόστενο ταψί 31Χ21 εκ.
Υλικά για το κέικ
245 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400γρ. ζάχαρη λευκή
62 γρ. κακάο
2 βανίλιες σκόνη
2 κουτ. γλυκ. σόδα
1 κουτ. γλυκ. baking powder
1 κουτ. γλυκ. αλάτι
242 γρ. ξινόγαλα
110γρ σπορέλαιο
2 μεγάλα αυγά
120 γρ. καφέ (η Γεωργία στη συνταγή της χρησιμοποιεί εσπρέσσο, εγώ έβαλα πολύ αραιό γαλλικό, ίσα για να πάρει το άρωμα του καφέ)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα το ξινόγαλα, το σπορέλαιο και τα αυγά. Ρίχνουμε σταδιακά τα στέρεα υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Προσθέτουμε τον καφέ. Το μίγμα θα είναι αρκετά υδαρές, αλλά μη σας ανησυχεί αυτό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 35 ‘ με 40’.
Αφού κρυώσουν καλά τα δύο κέικ, παίρνουμε το πρώτο, που θα γίνει η βάση του καραβιού και κόβουμε την μία πλευρά του δίνοντάς της το σχήμα της πλώρης, δηλαδή τριγωνικό. Στην άλλη πλευρά, σχηματίζουμε την πρύμνη, κόβοντας λίγο τα πλαινά, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Όλα τα κομμάτια που έμειναν και έχουν τριγωνικό σχήμα, δεν τα χαλάμε, γιατί θα τα χρειαστούμε αργότερα.
Στη συνέχεια παίρνουμε προσεχτικά το δεύτερο κέικ και το τοποθετούμε πάνω στη βάση. Κόβουμε ένα κομμάτι από τη μέση, ώστε να σχηματιστεί ένα κενό όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Aπό τα κομμάτια που κόψαμε προηγουμένως για να σχηματίσουμε την πλώρη, τα οποία είναι τριγωνικά παίρνουμε ένα, το μεγαλύτερο , και το βάζουμε πάνω από το δεύτερο κομμάτι της πλώρης. Με τον ίδιο τρόπο σχηματίζουμε και τις κουπαστές στο πίσω μέρος του καραβιού. Κάπως έτσι θα έχετε το αποτέλεσμα της φωτογραφίας.
Καλύψτε καλά τα κομμάτια ένα – ένα με διαφανή μεμβράνη και αποθηκεύστε τα, εφόσον θα στολίσετε την τούρτα την επόμενη μέρα.
Όταν έρθει η ώρα για το στολισμό της τούρτας ετοιμάζουμε τη γέμιση και την επικάλυψη.
Για τη γέμιση έφτιαξα μια ελαφριά κρέμα με τυρί.
Υλικά για την κρέμα τυρί
200 γρ τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)
1/2 φλυτζ. ζάχαρη άχνη
1 φλυτζ. σαντιγύ
1 βανίλια ή ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε το τυρί να γίνει πολύ μαλακό και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά, να γίνουν κρέμα.
Απλώνουμε το τυρί ανάμεσα σε κάθε επίπεδο της τούρτας και τη βάζουμεγια περίπου 20′ με 30′ στο ψυγείο, για να κρυώσει λίγο η κρέμα.
![]() |
Να ‘μαι κι εγώ!! 🙂 |
Για την επικάλυψη χρησιμοποίησα Garni και πρόσθεσα λίγο κακάο , για να γίνει καφέ. Για όλη την τούρτα χρειάστηκε ένα σακουλάκι.
Από εκεί και πέρα μπορείτε να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει για να στολίσετε το καράβι. Εγώ χρησιμοποίησα δημητριακά για να κάνω τα παράθυρα και βρήκα σε κατάστημα με είδη ζαχαροπλαστικής, ένα gel κίτρινο για το περίγραμμα (βέβαια αυτό τελικά πάνω στο καφέ χρώμα έδειχνε πορτοκαλί, αλλά μικρό το κακό 😉 ).
Στο μπροστινό μέρος “κόλλησα” μια άγκυρα από τα πειρατικά μπισκότα μας για άγκυρα και στο πίσω μέρος μια νεκροκεφαλή, πάλι από τα μπισκότα μας. Με ένα ξυλάκι για σουβλάκι στερεώθηκε και το πανί. Το πλοίο έτοιμο να σαλπάρει!
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και διασκεδαστική, αρκεί να έχετε όρεξη και φαντασία!
Καλές δημιουργίες!
Σας φιλώ!