Η δική μου γνωριμία με τον Άγιο

Ο πατέρας μου είναι γιατρός. Όταν ήμουν 6 χρονών χειροτονήθηκε ιερέας και έκτοτε ασκεί παράλληλα και τα δύο λειτουργήματα. Εμένα μου φαινόταν πολύ φυσιολογικό αυτό, αλλά μεγαλώνοντας άρχισα να καταλαβαίνω πως οι περισσότεροι το έβρισκαν περίεργο. Κάποια στιγμή , όταν πήγαινα γυμνάσιο, κάποιοι φίλοι του μπαμπά μου του έκαναν δώρο το βιβλίο με την ζωή του Ρώσου Αγίου Λουκά του Ιατρού. Το είχα διαβάσει τότε και πραγματικά είχα εντυπωσιαστεί. Όχι μόνο ήταν και γιατρός και παντρεμένος και με παιδιά και έγινε ιερέας, επίσκοπος, αλλά αγίασε κιόλας! Τι υπέροχο παράδειγμα! Τι ανακούφιση για την εφηβική μου, τότε, καρδιά, ότι όχι απλά δεν είναι περίεργο, αλλά είναι ένας -ακόμα- δρόμος για αγιασμό!

Φαντάζεστε λοιπόν την χαρά μου όταν έφτασε στα χέρια μου το νέο βιβλίο από τις εκδόσεις Άθως παιδικά, με την ζωή του Αγίου Λουκά του ιατρού, για παιδιά . Με απλό και κατανοητό τρόπο και με εικονογραφηση ξεχωριστή, τα παιδιά έρχονται πιο κοντά στον Άγιο. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν πως η αγιοτητα αποκτάται από όποιον δρόμο και αν σε τάξει ο Θεός.

Λίγα λόγια για την ζωή του

Ο Άγιος Λουκάς, ήταν γιατρός, χειρουργός, επιστήμονας πολύ διακεκριμένος. Χρησιμοποιούσε στα χειρουργεία του νέες πρωτοποριακες μεθόδους για την εποχή του, όπως η τοπική αναισθησία. Γνώμονας σε ό,τι έκανε ήταν η ανακούφιση των πονεμένων ανθρώπων και η δόξα του Θεού. Μέσα στο χειρουργείο του είχε πάντα μια εικόνα.

Ακόμα κι όταν ήρθαν οι θλίψεις, όταν έχασε την σύζυγό του, δεν έχασε την ελπίδα του στον Θεό, αλλά πλησίασε ακόμα περισσότερο σε Εκείνον και χειροτονηθηκε ιερέας. Κι όταν αργότερα ήρθαν οι διώξεις και οι εξορίες ο Άγιος Λουκάς, συνέχισε στο διπλό λειτουργημα που τον είχε τάξει ο Θεός.

Το παράδειγμα του και στη δική μας ζωή

Η ζωή του Αγίου Λουκά είναι ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό παράδειγμα για όλους μας και για τα παιδιά. Μπορούμε έτσι να τους δείξουμε ότι για να ζήσει κάποιος κοντά στο Θεό, μπορεί να το κάνει και μέσα από την επιστήμη που διάλεξε και μέσα από την οικογένεια που του έδωσε ο Θεός.

Οι συντελεστές του βιβλίου

Το βιβλίο αυτό έχει γραφτεί από μια καταξιωμένη συγγραφέα, που συνδύασε το ταλέντο της με την ευγνωμοσύνη και την πίστη του ανθρώπου, που έζησε ένα θαύμα. Η Κατερίνα Μουρίκη κατάφερε να συμπυκνώσει όλα τα γεγονότα της ζωής του Αγίου , χωρίς να λείψει τίποτα όμως. Η εικονογράφηση του αγαπητού μου κ. Σπύρου Γούση (εικονογράφο και των δικών μου βιβλίων) όπως πάντα ζωντανεύει το κείμενο.

Ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες από τις εκδόσεις Άθως Παιδικά στην σειρά Οι ασυρματιστες του Θεού.

Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *