Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για διάβασμα και σήμερα θα σας προτείνω μερικά παιδικά βιβλία , τόσο για μικρότερα, όσο και για μεγαλύτερα παιδιά, τα οποία έχω ξεχωρίσει από τη βιβλιοθήκη των κοριτσιών, από τις εκδόσεις Άθως και Θύρα.

Μια αγκαλιά για τη Χαρά

Από την σειρά Ιστορίες από το περιβόλι της γιαγιάς Μυρσίνης, άλλη μια γλυκειά ιστορία με πολύ όμορφο δίδαγμα . Η Χαρά δεν αντέχει τις δίδυμες αδερφούλες της, ούτε και τη μαμά της, που της ζητάει να τις προσέχει. Γι’ αυτό είναι πολύ χαρούμενη που φεύγει εκδρομή με τον ξάδελφό της και τη γιαγιά της, στη σπηλιά που έζησε ο Άγιος Ευθύμιος. Όλα πάνε καλά, μέχρι που έρχεται η δύσκολη στιγμή. Τι θα κάνει τότε η Χαρά;

Το βιβλίο από την Μυρσίνη Βιγγοπούλου, απευθύνεται σε μικρότερα παιδάκια και η ζωηρή εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά , το κάνει πολύ δελεαστικό! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άθως παιδικά.

Το χάρτινο καραβάκι του Λευτέρη

Μια τρυφερή καλοκαιρινή ιστορία, που μιλάει για την ομορφιά που κρύβεται μέσα στην απλότητα. Ο Λευτέρης βλέπει καράβια πανύψηλα, καράβια τεράστια, πολλά , πάρα πολλά διαφορετικά πλοία, όσα και τα αστέρια του ουρανού. Όμως εκείνος δεν ήθελε και πολλά, ζητούσε μόνο ένα απλό χάρτινο καραβάκι. Θα βρεθεί άραγε κάποιος να του το φτιάξει;

Από τον συγγραφέα Παύλο Πουλογιαννόπουλο ζωντανεύει με την εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά και συνοδεύεται από cd , όπου ακούμε τον Στέφανο Γανωτή να αφηγείται. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θύρα.

Μουτότο

Μουτότο θα πει παιδί. Ένα παιδί ορφανό και εγκαταλειμένο, που ξεκινάει με την αδερφή του, να βρει μια στέγη. Τα βήματά του τον έφεραν στην ορθόδοξη ιεραποστολή στο Κολουέζι, όπου εκτός από στέγη και φαγητό, θα βρει μια οικογένεια, αγάπη και τον μεγαλύτερο θησαυρό : την πίστη. Το βιβλίο αυτό το αγαπώ πάρα πολύ. Τόσο καλογραμμένο και συναρπαστικό, περιγράφει με υπέροχο τρόπο τον αγώνα της Ιεραποστολής στην Αφρική και δείχνει στα παιδιά έναν άλλο κόσμο, πολύ διαφορετικό από τον δικό μας, αλλά και τόσο ίδιο.

Από την πένα της Σοφίας Χατζή, με την εικονογράφηση της Τέτης Σώλου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άθως Παιδικά. Είναι για ηλικίες από 7 χρονών.

Μουτότο 2- Περιπέτεια στη σαβάνα

Ο Μουτότο από τη φτωχική καλύβα του χωριού του, την ορφάνια και την πείνα, βρέθηκε στην ιεραποστολή. Εκεί, η σχολική χρονιά τελείωσε κι ο Μουτότο με τους συμμαθητές του θα ξεκινήσουν για ένα ταξίδι στη σαβάνα. Θα αντιμετωπίσουν περιπέτειες και δυσκολίες, θα μάθουν τη δύναμη της φιλίας και την αξία της θυσίας. Ζουν μαζί κάθε μέρα την εμπειρία της πίστης..

Η συνέχεια της αγαπημένης ιστορίας του Μουτότο, ακόμα πιο συναρπαστική, αφού ταξιδεύουμε μαζί του στη σαβάνα! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άθως Παιδικά.

Όταν γελάει ο ουρανός 3 και 4

Η συνέχεια από την όμορφη σειρά, με την υπογραφή της Άννας Ιακώβου. Αυτή την φορά μέσα από μικρές ιστορίες, διασκεδαστικες αλλά και γεμάτες όμορφα μηνύματα, μαθαίνουμε για την προέλευση που έχουν οι πάρα πολλές διαφορετικές ονομασίες, που ο λαός έχει δώσει στην Παναγία μας.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άθως παιδικά.

Αρχιπέλαγος Τσάγκος

Ένας νεαρός ιεραπόστολος ξεκινά το ταξίδι για να συμμετάσχει σε μια ιεραποστολή στις Ινδίες. Το πλοίο του ναυαγεί και ο νεαρός είναι ο μόνος επιζών επιβάτης. Φτάνει σε ένα από τα παραδεισένια νησιά του Αρχιπελάγους Τσάγκος, στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, που όμως είναι γεμάτο κινδύνους και ανθρωποφάγους ιθαγενείς. Θα καταφέρει μέσα στις αντίξοες συνθήκες να εκπληρώσει την αποστολή για την οποία ξεκίνησε;

Η ιστορία αυτή, αποδοσμένη από την Άννα Ιακώβου και εικονογραφημένη από τον Σπύρο Γούση , είναι μια αληθινή συναρπαστική ιστορία, για εφήβους. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άθως Εφηβικά.

Όλα τα παραπάνω παιδικά βιβλία σας τα προτείνω για το καλοκαίρι, αλλά και γενικά, καθώς τα έχουμε διαβάσει με τα κορίτσια, εκτός από το τελευταίο, που ακόμα δεν είναι για την ηλικία τους, αλλά το έχω διαβάσει εγώ!

Καλές αναγνώσεις!

Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *