Με την ποίηση έχω μια σχέση λίγο περίεργη. Όταν ετοιμαζόμουν για τις πανελλήνιες είχα γίνει επαγγελματίας στην ανάλυση ποιημάτων (και γενικά κάθε είδους λογοτεχνικού κειμένου), όμως κάποτε με κούραζαν. Δεν μπορώ να πρέπει να ψάχνω συνέχεια για ένα κρυμμένο μήνυμα. Επίσης δεν αντέχω τα πολύ καταθλιπτικά ποιήματα και στις πανελλήνιες ασχολούμασταν κατεξοχήν με τέτοια!

Παρολαυτα η ποίηση έχει αυτό το κάτι, που μιλάει κατευθείαν στην ψυχή. Πολύ συχνά μέσα σε έναν στίχο συμπυκνώνεται ένα ολόκληρο κείμενο. Κι αυτό νομίζω πως είναι η μαγεία της ποίησης.

Βέβαια έχω ένα θέμα με τα πολύ μοντέρνα και σουρεαλιστικά ποιήματα. Και θυμώνω γιατί και στα παιδιά δίνουμε μέσα στα βιβλία τέτοια ποιήματά,που και είναι δυσνόητα και απομακρύνουν το παιδί από αυτό τον μαγικό κόσμο.

Όταν λοιπόν πήρα στα χέρια μου το βιβλίο “Ο γύρος του χρόνου με ποιήματα “ πίστευα πως θα είναι ένα ακόμα τέτοιο βιβλίο. Μόλις το άνοιξα όμως , με περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Κωστής Παλαμάς, Σεφέρης, Παπαντωνίου, Τέλος Άγρας, δημοτικά ποιήματα, ήταν μόνο μερικές από τις εκπλήξεις!

Ένα ποιητικό ανθολόγιο που θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια και πολλές όμορφες αναμνήσεις. Ποιήματα κλασικά, ανθολογημενα με μεγάλη επιμέλεια από την Μαριγω Αλεξοπούλου ,που ζωντανεύουν με την εικονογράφηση της Σαντρας Ελευθερίου. Ένα ποιητικό ανθολόγιο για παιδιά, το οποίο ταξιδεύοντας τα στις τέσσερις εποχές του χρόνου, τα ξεναγεί στον μαγικό κόσμο της ποίησης.

Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα! Βρείτε το στα βιβλιοπωλεία και το site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *