Μια πολύ χαριτωμένη σειρά βιβλίων σε μορφή κόμικς θα σας παρουσιάσω σήμερα. Αν και οι υποχρεώσεις για το σχολείο, αλλά και οι δραστηριότητες που σιγά σιγά αρχίζουν, μειώνουν τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών, προσπαθώ να τους αφήνω κάθε μέρα ελεύθερο χρόνο να παίξουν ή να διαβάσουν κάτι εξωσχολικό. Αυτά τα μικρά βιβλιαράκια είναι ό,τι πρέπει για γίνει ενδιαφέρον ένα βαρετό μεσημέρι. 
Ο Τιμ, η Μία, ο Σαμ, ο Έντζο και η Ρόουζ μένουν στην ίδια πολυκατοικία και είναι αχώριστοι φίλοι. Κάθε απόγευμα, υπό τη «συνωμοτική επίβλεψη» του κυρίου Μορίς, του θυρωρού, μαζεύονται στην αυλή για να παίξουν, να μοιραστούν τις χαρές τους και τα μικρά προβλήματα της καθημερινότητάς τους και να βρουν όλοι μαζί λύσεις. 

“Δεν θέλω να πάω σχολείο” σκέφτεται ο Σαμ και τον πιάνει πονόκοιλος την παραμονή  της ημέρας που αρχίζει το σχολείο. Οι φίλοι του καταλαβαίνουν ότι φταίει η επιστροφή στα θρανία και αναλαμβάνουν δράση. Ευτυχώς, η Μία έχει μια σούπερ ιδέα: μαζί οι πέντε φίλοι θα απαριθμήσουν όλους τους λόγους που υπάρχουν για να σου αρέσει το σχολείο, και θα τον βοηθήσουν να ξαναβρεί τη χαρά της ζωής!
“Κολλημένος στην οθόνη” είναι ο Έντζο. Οι φίλοι του δεν καταλαβαίνουν γιατί φέρεται παράξενα, δεν παίζει πια μαζί τους και μένει κλεισμένος μέσα στο σπίτι. Ανήσυχοι, η Μία, ο Τιμ, η Ρόουζ και ο Σαμ ψάχνουν να βρουν τι συμβαίνει και μαθαίνουν την αλήθεια: ο Έντζο είναι κολλημένος στον υπολογιστή του. Όλοι μαζί οι φίλοι του θα τον βοηθήσουν να εκφράσει αυτό που του συμβαίνει και να ξαναβρεί την όρεξη για παρέα!
Δυο πολύ ωραία εξωσχολικά βιβλία που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο  site των εκδόσεων

Σας φιλώ! 

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *