Κανονίσατε ξαφνικό καφεδάκι με τη φίλη σας που έχετε να τη δείτε καιρό και θέλετε να της  κάνετε ένα δωράκι, από τα χεράκια σας; Σας έχω σήμερα μια όμορφη ιδέα, την οποία υλοποίησα κι εγώ σε μια ανάλογη περίπτωση!!

Ένα αυτοσχέδιο βιβλίο συνταγών, σημειωματάριο, ατζέντα ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε εσείς! Η φίλη που θα συναντούσα έχει αγάπη στη μαγειρική, οπότε εγώ επέλεξα να το ονομάσω βιβλιαράκι (μικρούλι, τσέπης χεχε) συνταγών.

Τα υλικά πολύ απλά: Ένα σημειωματάριο της επιλογής σας. Χαρτόνι κανσόν σε όποιο χρώμα θέλετε, για το εξώφυλλο. Αφρώδες υλικό ή χαρτόνι οντουλέ ή χαρτόνι με σχέδια ή μεταλλιζέ, για την ποδιά. Κορδελίτσα για τη ζώνη.

Κολλάμε στο εξώφυλλο το κανσόν που επιλέξαμε. Στη συνέχεια σχεδιάζουμε στο αφρώδες υλικό μια ποδιά και την κόβουμε. Σχεδιάζουμε και την τσέπη με το ίδιο υλικό, στο ίδιο ή άλλο χρώμα και την κολλάμε στην ποδιά. Στη συνέχεια κόβουμε τρία κομμάτια κορδέλας για τη ζώνη και το λαιμό , τα κολλάμε αρχικά πίσω από την ποδιά και στη συνέχεια όλα μαζί τα κολλάμε στο εξώφυλλο.
Έτοιμο!

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα διακοσμητικά ή να γράψετε κάτι χειρόγραφα.
Εγώ το συνόδεψα με κόκκινες φακές και δυο ανάλογες συνταγές.
Εσείς θα το δοκιμάσετε;
Σας φιλώ!

Κι αν θέλετε να δείτε πιο επαγγελματικές ιδέες, για δείτε κι εδώ! 😉

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *