Καλημέρα καλημέρα!! Μετά τη χθεσινή βροχή και το γκρίζο παντού, σήμερα ξημέρωσε ένας υπέροχος ήλιος!! Κι αυτό πάντα με γεμίζει ενέργεια και δημιουργικότητα!

Εδώ και μέρες μου είχε κολλήσει να φτιάξω τα γνωστά pancakes ή αλλιώς τηγανίτες, με υλικά ώστε να είναι πιο υγιεινά. Έκανα διάφορες δοκιμές και τελικά κατέληξα στη συνταγή που σας δίνω σήμερα. Είναι με καλαμποκάλευρο, βρώμη και πορτοκαλάδα! Πάμε λοιπόν γρήγορα να δούμε τα υλικά. 

Υλικά (για 5 τηγανίτες)
50 γρ. καλαμποκάλευρο
50 γρ. φαρίνα
40 γρ. νιφάδες βρώμης (τριμμένες στο μούλτι)
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
135 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
3 κουτ. σούπας ζάχαρη (καστανή κατά προτίμηση)
1 βανίλια
λίγο βιτάμ ή βουτυρο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα στέρεα υλικά και προσθέτουμε σιγά σιγά τα υγρά, ανακατεύοντας καλά, ώστε να γίνει ένας χυλός, ούτε πολύ πηχτός ούτε πολύ αραιός. Ζεσταίνουμε το βιτάμ να λιώσει στο τηγανάκι και ρίχνουμε με ένα κουτάλι μια ποσότητα χυλού, ώστε να σχηματιστεί μια μέτρια τηγανίτα. Όταν ψηθεί από την κάτω μεριά (θα δείτε να σχηματίζονται φουσκαλίτσες στην από πάνω πλευρά και θα ξεκολλάει), τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να τελειώσει το μίγμα. Τις σερβίρουμε ζεστές, με μέλι ή ταχίνι με μέλι ή μερέντα ή ό,τι άλλο θέλουμε! 
Καλή απόλαυση!!

Σας εύχομαι ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο! 
Σας φιλώ!

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *