Καλό μηνα! Το καλοκαίρι είναι πια επίσημα εδώ! Η ζέστη ήδη χτύπησε κόκκινο, αλλά ο καλός καιρός μας φτιάχνει τη διάθεση και ανοίγει την όρεξη για δημιουργία!
Σήμερα θα σας δείξω μια κατασκευή που έχω αγαπήσει πολύ. Από καιρό ήθελα να φτιάξω καδράκια για το δωμάτιο των κοριτσιών, αλλά να είναι κάτι όχι πολύ συνηθισμένο και κάτι στο οποίο να έχουν κι εκείνες συμμετοχή. Κι αυτά τα καδράκια με τις μπαλαρινούλες είναι ακριβώς αυτό που έψαχνα!

Αρχικά διαλέξαμε τις φιγούρες και μου είπαν πόσες μπαλαρίνες ήθελε η καθεμία. Στη συνέχεια διάλεξαν το χρώμα που ήθελαν να έχει το δικό τους καδράκι, καθώς και τη “φουστίτσα” της μπαλαρίνας τους.
Το καδράκι το έβαψαν μόνα τους τα κορίτσια, τα υπόλοιπα τα έκανε η μαμά. Το αποτέλεσμα μου αρέσει πάρα πολύ και ήδη έχουν βρει τη θέση τους στο δωμάτιο τους!
Πάμε να δούμε λοιπόν πώς το κάνουμε!

Υλικά
καμβά σε τελάρο (15Χ18 εκ.)
ακρυλικό χρώμα (στην απόχρωση που θέλετε)
φιγούρες μπαλαρίνες (εγώ βρήκα τις δικές μου από εδώ)
μια φαρδιά κορδέλα ή δαντέλα
μια λεπτή κορδέλα
χάντρες 
βελόνα και κλωστή
κόλλα για ντεκουπάζ ή ατλακόλ
κόλλα σιλικόνης
Πώς γίνεται
Ξεκινάμε εκτυπώνοντας τις φιγούρες. Τις κόβουμε προσεκτικά και τις αφήνουμε στην άκρη. Βάφουμε τον καμβά με το χρώμα που θέλουμε και τον αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Με ένα πινελάκι απλώνουμε κόλλα για ντεκουπάζ ή ατλακόλ στο πίσω μέρος της φιγούρας και κολλάμε προσεκτικά πάνω στον καμβά. Στη συνέχεια απλώνουμε ένα στρώμα κόλλας και στο πάνω μέρος της φιγούρας, επιμένοντας στις άκρες, για να κολλήσει καλά. Αφήνουμε να στεγνώσει η κόλλα. Ετοιμάζουμε τη φουστίτσα ως εξής: Με την κλωστή ενώνουμε σε πιέτες την πάνω πλευρά της κορδέλας και στερεώνουμε την κλωστή. Εφαρμόζουμε λίγη κόλλα σιλικόνης πάνω στη φιγούρα, στην πάνω πλευρά της φουστίτσας και κολλάμε την υφασμάτινη φουστίτσα μας. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε λίγη κόλλα στην αρχή του κότσου της μπαλαρίνας και με ένα τσιμπιδάκι κολλάμε τις χάντρες, για να φτιάξουμε το διάδημα.  Άν θέλουμε μπορούμε να κολλήσουμε τη λεπτή  κορδέλα, ξεκινώντας την από το χέρι της μπαλαρίνας. Η μπαλαρίνα μας  είναι έτοιμη!

Πώς σας φάνηκε; Δεν είναι πολύ γλυκιές οι μπαλαρίνες μας;
Καλές κατασκευές! 
Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *