Εδώ και πολύ καιρό στο σπίτι μας επικρατεί μια λατρεία για τη γνωστή πια σε όλους Santoro. Τσάντες, κασετίνες, κάρτες, παπούτσια, μπιζουτιέρες, τετράδια, παγούρια, δεν ξέρω και γω τι άλλο έχουμε με αυτά τα γλυκά μεν , χωρίς στόμα δε , κοριτσάκια. Ακόμα και η τούρτα της Κωνσταντίνας (από τα χέρια πάντα της Cookies bites) φέτος φυσικά είχε θέμα τη Santoro και ομολογουμένως έκανε πάταγο σε όλα τα κοριτσάκια που ήταν παρόντα, αλλά και σε όσα αργότερα είδαν τη φωτογραφία της.

Επειδή λοιπόν η Κωνσταντίνα με παρακαλούσε πολύ καιρό να φτιάξουμε μια κατασκευή για το σχολείο, σκέφτηκα να αξιοποιήσουμε με λίγο διαφορετικό και δημιουργικό τρόπο τις άπειρες κάρτες που κυκλοφορούν στο σπίτι. Επιπλέον ήθελα να δοκιμάσω και πάλι μια ιδέα που είχα κάνει σε ένα από τα εργαστήρια για το πασχαλινό βιβλίο, με διαφανή ζελατίνα (αυτή που βάζουμε σαν κάλυμμα εξωφύλλου στις εργασίες για τη σχολή) και το χρώμα για γυαλί. Οι σελιδοδείκτες είναι πάντα χρήσιμοι αυτή την περίοδο και όχι μόνο κι έτσι βγάλαμε τα υλικά και ξεκινήσαμε.
Πάμε να δούμε πώς γίνεται λοιπόν!

ΥΛΙΚΑ
κάρτες Santoro
1 διαφανή ζελατίνα
χρώμα για γυαλί (ή αλλιώς περίγραμμα για γυαλί)
περφορατέρ για χαρτί
κορδέλες

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Αρχικά κόβουμε την κάρτα ορθογώνια γύρω από το κοριτσάκι.
Στο ίδιο ακριβώς μέγεθος κόβουμε και ένα κομμάτι από τη διαφανή ζελατίνα.
Βάζοντας έναν συνδετήρα στο πάνω ή στο κάτω μέρος συγκρατούμε μαζί την κάρτα με τη φιγούρα και τη ζελατίνα.
Η ζελατίνα πρέπει να είναι από πάνω από την κάρτα.
Με το χρώμα για γυαλί αρχίζουμε να σχεδιάζουμε το περίγραμμα από τη φιγούρα της κάρτας πάνω στη ζελατίνα. Μπορούμε να τονίσουμε και κάποιες λεπτομέρειες ή να κάνουμε μόνο το βασικό περίγραμμα, θα το δείτε αυτό πώς ταιριάζει κάθε φορά. Προσέχουμε να μην ακουμπήσουμε πάνω στο υγρό ακόμα χρώμα για να μην χαλάσει το σχέδιο. Αν πάλι ακουμπήσουμε, με ένα ελαφρά βρεγμένο πανάκι καθαρίζουμε εκεί που χάλασε το περίγραμμα και περνάμε πάλι από πάνω το χρώμα. Αφήνουμε να στεγνώσει καλά.
Με το περφορατέρ κάνουμε μια τρύπα στη ζελατίνα και την κάρτα, έτσι όπως είναι ενωμένες. Περνάμε τις κορδέλες και κάνουμε έναν κόμπο.
Έτοιμο!

Πώς σας φαίνεται; Αν κι εσείς έχετε Santoro-πληκτα κορίτσια (ή αν κι εσείς τα αγαπάτε), είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιαστούν με αυτή την απλή κατασκευή. Επίσης είναι πάρα πολύ ωραία ιδέα για δωράκι σε πάρτι με θέμα Santoro (ένα θέμα που θα φορεθεί πολύ φέτος! )

Καλές κατασκευές!

Σας φιλώ!

2 Comments

  1. LitsArt 10 Οκτωβρίου, 2018 at 7:50 μμ

    ανυπομονω να ξεκινησω τετοιες κατασκευες παρεα με τη μπεμπα!

    Reply
  2. Zina Z 23 Οκτωβρίου, 2018 at 12:26 μμ

    Ω!!! υπεροχη ιδεα! και θα τη λατρεψει κ η μικρη μου που εχει τρελα με τα Σαντορο!

    Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *