Όπως έχετε καταλάβει αγαπάμε πολύ τα βιβλία , τα διαβάζουμε συνέχεια και μας αρέσει να ανακαλύπτουμε  και καινούργια! Έτσι σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια νέα προσθήκη στη βιβλιοθήκη μας, που δεν είναι άλλη από το βιβλίο “Η Μάγισσα Κρεμμυδομπιζέλω και οι Καροτίνοι” από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Οι Καροτίνοι ζουν στη μακρινή Ζαρζαβάτη, σε ένα φιλήσυχο χωριό την Καροτιστάνδη, που πήρε το όνομά της από τα αντικείμενα εκεί, που μοιάζουν όλα με καρότα! Η ζωή κυλάει ήρεμα στην Καροτιστάνδη και όλα θα ήταν τέλεια αν… Μα φυσικά, αν σε απόσταση 597 καρότων βόρεια του χωριού δεν ζούσε η κακιά μάγισσα Κρεμμυδομπιζέλω! Σκοπός της ζωής της να εξαφανίσει από το χάρτη τους Καροτίνους και τη μάγισσα Καρλότα, με τις τρομερές κρεμμυδοβόμβες της, που προετοίμαζε εδώ και καιρό. Η Γιορτή του Ώριμου Καρότου πλησίαζε και όλα θα κρίνονταν εκεί. Ποιοι θα νικήσουν άραγε; Τα καρότα ή τα μπιζέλια; 
Είναι μια πολύ διασκεδαστική ιστορία από τη Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου με την υπεροχη εικονογράφηση του Juan Manuel Moreno, για τα παιδάκια μας, μικρά αλλά και μεγαλύτερα, με μηνύματα για τη σημασία της αγάπης και τις συμφιλίωσης, παρά τη διαφορετικότητα. Ειδικά στην πολύ δύσκολη εποχή μας, με τις εικόνες βίας να τα κατακλύζουν από παντού, είναι απαραίτητο τα παιδιά να παίρνουν αυτό το μήνυμα της αγάπης και της συμφιλίωσης και ο πιο εύκολος τρόπος είναι μέσα από απλές, κατανοητές και διασκεδαστικές ιστορίες!
Αυτές τις γιορτινές  μέρες που όλοι θα κάνουμε δώρα σε βαφτιστήρια, παιδιά κι ανήψια είναι μια πολύ όμορφη πρόταση για δώρο που θα συνοδέψει τη λαμπάδα και το σοκολατένιο αυγό! 
Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *