Φέτος ήθελα οπωσδήποτε να στολίσω το σπίτι με αυγουλάκια, όχι μόνο κόκκινα, που αυτά αναγκαστικά τα φτιάχνουμε πάντα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά με πολύχρωμα. Πλέον έχω και βοηθούς ντεκορατέρ, τις κόρες μου, οι οποίες έχουν και άποψη και λόγο και πείσμα και ήθελαν και αυτές να στολίσουμε πασχαλιάτικα και ανοιξιάτικα το σπίτι (όλο το σπίτι μαμά, όχι μόνο το σαλόνι!!). 

Έτσι λοιπόν, μια μέρα που η μεγάλη δεν είχε σχολείο, αποφασίσαμε να βάψουμε τα αυγά από φελιζόλ, που είχαμε στο ντουλάπι με τα υλικά μας από πέρσι, που είχα δει τα αυγά που είχε φτιάξει η Μάχη με τη μικρή της . Τα χρώματα τα διάλεξε η κόρη μου, “μπλε για τον ουρανό και κίτρινο για τον ήλιο μαμά!” και εννοείται ότι κι εγώ συμφώνησα… 😉 
Επιπλέον, εδώ και χρόνια θέλω να βρω ή να φτιάξω αυτά τα μικρά γλυκά πιτσιλωτά γαλάζια αυγουλάκια , νομίζω robin eggs λέγονται στα αγγλικά, στα ελληνικά μην με ρωτήσετε. Απλά τα ήθελα! Εδώ και λίγες μέρες λοιπόν, είχα βρει πώς να τα φτιάξω μόνη μου, με τις οδηγίες της Λαμπρινής και μιας και ήμασταν μέσα στο μπλε και το γαλάζιο, λέω θα τα κάνω.
Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό , πρέπει να σας πω, ότι πήρε ένα απίστευτα ανοιξιάτικο χρώμα το σαλόνι μας, μαζί με τα γεμάτα βάζα λουλούδια, τις κοτούλες, το κουνελάκι μας στην κορνίζα, τα μικρά πουλάκια που έχουμε στολίσει στο τραπέζι και τον ήλιο να μπαίνει από το παράθυρο, τι να σας πω, χαίρομαι το σπίτι μου!! 
Πάμε να δούμε τα υλικά και πώς τα φτιάξαμε!
 Υλικά

  • αυγά από φελιζόλ (στο μέγεθος που θέλετε, εμείς χρησιμοποιήσαμε μεσαία για τα μεγάλα μπλε και κίτρινα και πολύ μικρά για τα πιτσιλωτά)
  • ακρυλικό χρώμα (χρησιμοποίησα τις αποχρώσεις covalt blue και λευκό για τα μπλε και γαλάζια αυγά και lemon yellow για τα κίτρινα)
  • χρυσόσκονη
  • πολύ αραιωμένη σε νερό μαύρη νερομπογιά
  • πινέλα
  • οδοντογλυφίδες (για να στερεώσουμε τα αυγουλάκια όταν τα βάφουμε)
Πώς το κάναμε

Αφού ετοιμάσουμε στην παλέτα μας τις αποχρώσεις με τα χρώματα, βάφουμε τα αυγά. Αφήστε τα να στεγνώσουν και αν χρειαστεί περάστε δεύτερο χέρι το χρώμα. Για τα αυγά με τη χρυσόσκονη, ενώ ακόμα είναι υγρό το χρώμα, πασπαλίστε όση θέλετε, για να κολλήσει πάνω καθώς στεγνώνει το χρώμα. Για τα πιτσιλωτά αυγά, αφού στεγνώσει το χρώμα, αραιώστε με το πινέλο σας τη μαύρη νερομπογιά με νερο και τινάξτε να πεταχτούν σταγόνες πάνω στα αυγουλάκια. Αφήστε να στεγνώσουν καλά.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Όταν κάνετε το τίναγμα της μαύρης νερομπογιάς, καλό είναι να είστε σε εξωτερικό χώρο ή να έχετε καλύψει την επιφάνεια εργασίας σας και τα γύρω πράγματα, γιατί οι σταγόνες πάνε κυριολεκτικά στα πάντα!!!
Έτοιμα!
Στολίστε φωλίτσες, γυάλες, πουλάκια και κοτούλες και το σπίτι θα πάρει πραγματικά χρώμα!
Από βδομάδα πρώτα ο Θεός, θα ετοιμάσουμε τα κουλουράκια και τα τσουρέκια μας, οπότε αυτή μάλλον είναι η τελευταία πασχαλινή κατασκευή που σας δείχνω για φέτος (λέω μάλλον γιατί δεν μου έχω εμπιστοσύνη χιχι). 
Καλές ετοιμασίες σε όλους!
Με το καλό να φτάσουμε στην Ανάσταση!
Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *