Καλό μήνα! Το καλοκαίρι είναι πια πίσω μας και σήμερα υποδεχόμαστε το Σεπτέμβριο με χαρά και ανυπομονησία για να αρχίσει το σχολείο! Τα κορίτσια εδώ και πολλές μέρες μετρούν αντίστροφα για να επιστρέψουν στο σχολείο, η καθεμιά για τους δικούς της λόγους.

Η Κωνσταντίνα ανυπομονεί να ξαναδεί τις φίλες της και να δει επιτέλους ποιον θα έχει δάσκαλο ή δασκάλα. Η Ευαγγελίτσα φυσικά επειδή θα είναι πρωτάκι κι έτσι τα λόγια περιττεύουν για την ανυπομονησία της!

Έτσι για να μπούμε στο κλίμα σιγά σιγά κάναμε κάποιες κατασκευές για το σχολείο.

Μιας και μας αρέσει η οργάνωση αλλά αγαπάμε και το σχολικό λεωφορείο, το πρώτο που ετοιμάσαμε είναι ένα σχολικό… πρόγραμμα! Ένα σχολικό λεωφορείο, χαρούμενο και γεμάτο ζωγραφιές, που κουβαλάει το ημερήσιο πρόγραμμα, για να ξέρουν κάθε μέρα τι έχουν για διάβασμα.

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται, με πολύ απλά υλικά, όπως πάντα.

Τι χρειαζόμαστε

5 μικρά ξύλινα γλωσσοπίεστρα και 3 μεγάλα
χαρτόνι μαύρο και κόκκινο κανσόν ή foam
χαρτόνι με γκλίτερ ασημένιο
2 κουμπιά
κόλλα σιλικόνης ή υγρή
ψαλίδι
κίτρινο χρώμα (αν τα ξυλάκια δεν είναι ήδη βαμμένα κίτρινα)
χοντρό χαρτόνι (από ένα χαρτόκουτο ή από κουτί δημητριακών)
1 χρωματιστό φύλλο χαρτί

Πώς το φτιάχνουμε

Αρχικά χρωματίζουμε κίτρινα τα ξυλάκια , αν δεν είναι ήδη έτοιμα βαμμένα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακρυλικό χρώμα ή πολύ απλά κίτρινο μαρκαδόρο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο καλό. Κόβουμε 2 κύκλους από το μαύρο κανσόν και άλλους δυο από το κόκκινο, λίγο μικρότερους από το μαύρο και κρατάμε στην άκρη για τη συνέχεια.
Σχηματίζουμε το σκελετό του σχολικού όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.
Είναι πολύ πιθανό τα κάθετα ξυλάκια να προεξέχουν λίγο, όταν κολλήσουμε τα οριζόντια. Όμως δεν πειράζει, διότι θα καλυφθούν από τις ρόδες.
Για να σχηματίσουμε τις ρόδες, κολλάμε τον κόκκινο (μικρότερο) κύκλο στη μέση του μαύρου (μεγαλύτερου) κύκλου και στο τέλος στη μέση του κόκκινου το κουμπάκι. Κολλάμε τις ρόδες πάνω από τα κάθετα ξυλάκια που προεξέχουν.
Στο τέλος κόβουμε ένα μικρό κύκλο από το χαρτόνι με γκλίτερ και το κολλάμε για φως στην άκρη του σχολικού.

Για να φτιάξουμε το πρόγραμμα, κόβουμε ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι από το χοντρό χαρτόνι και το “ντύνουμε” με το χρωματιστό φύλλο χαρτί, κολλώντας τις άκρες του.

Τέλος κολλάμε το σχολικό μας στην άκρη του .
Με χρωματιστά στυλό και χάρακα σχεδιάζετε τις ημέρες του προγράμματος.

Αν θέλετε, για να μην είναι άδειο το σχολικό, ζητήστε από το παιδί  να ζωγραφίσει ό,τι θέλει για να φαίνεται από τα παραθυράκια και κολλήστε από πίσω τη ζωγραφιά.

Έτοιμο!

Έτσι για την ιστορία θέλω να σημειώσω πως αυτή η κατασκευή έγινε εξολοκλήρου από τα κορίτσια (εντάξει έγραψα εγώ τις μέρες στο πρόγραμμα). Μπορεί να άδειασαν όλο το κουτί με τις προμήθειες, να κάψαμε λίγο τα χέρια μας με την κόλλα και να μαζεύαμε για κανά μισάωρο τον χαμό που έγινε, αλλά το καταδιασκέδασαν και πέρασε πολύ ευχάριστα ένα ακόμα πρωινό.

Επίσης, έχω διαπιστώσει πως τις μέρες που δημιουργούμε, ο εκνευρισμός και η γκρίνια εκμηδενίζονται κι από τις δύο πλευρές… Αυτά έτσι σαν συμπεράσματα!

Εσείς ετοιμάζεστε για το σχολείο;

Έχετε φέτος πρωτάκια;

Καλό φθινόπωρο να έχουμε!

Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *