Όταν έχεις περάσει μέσα από μια διαδικασία, όπως αυτή της συγγραφής και κυκλοφορίας ενός βιβλίου, βλέποντας κάποιον φίλο σου να περνάει και να ζει το ίδιο, τον νιώθεις ένα κλικ περισσότερο κοντά σου. Καταλαβαίνεις από μέσα τον ενθουσιασμό και την αγωνία και ξέρεις πώς ακριβώς θα αισθανθεί όταν θα πιάσει στα χέρια για πρώτη φορά τυπωμένο αυτό το μικρό μαγικό πράγμα, που τράβηξε χρόνια, ξενύχτια και αγωνίες μέχρι να γραφτεί. Γιατί είναι κι αυτό ένα “παιδί” σου.

Έτσι λοιπόν, όταν έμαθα το καλοκαίρι ότι κυκλοφόρησε το βιβλίο της φίλης blogger Γεωργίας Λαμπριανίδη “ΘΑ ΧΑΣΩ ΒΑΡΟΣ”, χάρηκα τόσο πολύ, λες και ήταν δικό μου! Η χαρά μου ήταν ακόμα μεγαλύτερη, γιατί η Γεωργία είναι από τους ανθρώπους που ό,τι βλέπεις είναι, ειλικρινής, γεμάτη συναισθήματα και χωρίς ίχνος εγωισμού. Όταν λοιπόν βλέπεις τέτοιους ανθρώπους να δημιουργούν και να προοδεύουν, δεν μπορείς παρά να χαρείς και να νιώσεις περήφανη που τους γνωρίζεις. 
Τη Γεωργία εκτός από άνθρωπο την έχω γνωρίσει και σαν επαγγελματία, αφού πριν ένα χρόνο ακριβώς ξεκίνησα την διατροφή που μου είχε δώσει. Κάποια πολύ λίγα βέβαια, αλλά πάντα περιττά κιλά, έπρεπε να φύγουν και δεν το έκαναν. Τότε σκέφτηκα να ζητήσω βοήθεια από τη Γεωργία. Η εμπειρία μου ήταν πολύ ωραία, αφού το διαιτολόγιο της Γεωργίας είναι λογικό και χωρίς υπερβολές, ενώ η ίδια είναι εκεί κάθε φορά που θα χρειαστείς κάτι. Εν τέλει, πρέπει να σας πω, πως με τη βοήθειά της ξανααπέκτησα σωστές διατροφικές συνήθειες, που με το άστατο πρόγραμμά μου, τις είχα ξεχάσει. Γιατί δεν αρκεί πάντα απλά να είσαι αδύνατος, το σημαντικό είναι να τρέφεσαι με τις κατάλληλες τροφές. 
Πολυλογώ, αλλά ήθελα οπωσδήποτε να μοιραστώ αυτές τις σκέψεις και την εμπειρία μου  μαζί σας, γιατί η διατροφή και η δίαιτα είναι ένα από τα θέματα που απασχολούν τους περισσότερους από εμάς. Για μένα το να είναι κανείς λιτοδίαιτος και εγκρατής στο φαγητό, εκτός από θέμα υγείας, είναι και θέμα πνευματικό, αφού έτσι ασκούμε τον εαυτό μας, ενώ παράλληλα σεβόμαστε το σώμα και την υγεία μας. Η συμβολή της Γεωργίας με αυτό το ευσύνοπτο και πολύ καλογραμμένο βιβλίο “ΘΑ ΧΑΣΩ ΒΑΡΟΣ” είναι πολύ σημαντική στην προσπάθειά για μια καλύτερη υγεία και τελικά ένα καλύτερο επίπεδο ζωής. 

Ας δούμε όμως τι μας λέει η ίδια, στην όμορφη συνέντευξη που ευγενικά παραχώρησε στη Μαμά. 
1. Πες μας λίγα λόγια για εσένα. 
Είμαι διατροφολόγος/διαιτολόγος απόφοιτη ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης του τμήματος διατροφής και διατηρώ από το 2012 το blog 4 Seasons With Geo ( www.4seasonswithgeo.com). 
2. Πώς προέκυψε το βιβλίο σου; 
Πάντα το είχα όνειρο μα όταν ασχολήθηκα με την διατροφή το όνειρο μετατράπηκε σε μια μεγάλη ανάγκη να αποτυπώσω και να κλειδώσω μέσα σε ένα μικρό εγχειρίδιο κάποιες από  τις συμβουλές και τις οδηγίες που δίνω στα άτομα που ζητούν την βοήθεια μου για την διαχείριση του βάρους τους.
3. Πώς βίωσε η οικογένειά σου την διαδρομή του βιβλίου σου; 
Ήταν οι συνοδοιπόροι μου σε αυτό το ταξίδι. Πολύ υποστηρικτικοί και χαρούμενοι δίνοντας μου θάρρος να συνεχίσω.

4. Πόσο εύκολα μπαίνει τελικά κάποιος σε διαδικασία αδυνατίσματος;
Όταν το βάρος επηρεάζει άμεσα την υγεία και την ψυχολογία σου θεωρώ πως είναι μονόδρομος η προσπάθεια για αδυνάτισμα κι ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Άλλωστε γιατί να δυσκολεύουμε την ζωή μας μένοντας στάσιμοι στο ίδιο σημείο ενώ υπάρχει λύση;

5. Είδα στο βιβλίο σου πως χρησιμοποιείς αρχές της γνωσιακής συμπεριφορικής ψυχολογίας. Πες μας λίγα λόγια γι’ αυτό και πόσο βοηθητικό μπορεί να είναι στη διαδικασία της δίαιτας. 
Η γνωσιακή συμπεριφορική ψυχολογία βασίζεται σε επιστημονικές αρχές οι οποίες είναι αποτελεσματικές σε ένα μεγάλο εύρος προβλημάτων. Οι ασθενείς μπορούν να αναγνωρίσουν και να κατανοήσουν τα προβλήματα με βάση τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά. Η θεραπεία εστιάζει στις δυσκολίες του εδώ και τώρα κι οδηγεί στον καθορισμό των προσωπικών και άμεσων στόχων και στρατηγικών στη θεραπεία. Νομίζω πως είναι από τα πιο βασικά κομμάτια της δίαιτας. Αν καταλάβουμε γιατί κάνουμε κάτι που συμπερασματικά μας προκαλεί άσχημα συναισθήματα τότε είναι πολύ πιο εύκολο να διορθώσουμε την συμπεριφορά μας αυτή.
6. Ακούμε πολύ συχνά το σύνθημα: «Να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου ακριβώς όπως είσαι». Κατά πόσο αυτό ταιριάζει ή έρχεται σε αντίθεση με την προτροπή του βιβλίου σου «Θα χάσω βάρος»;
Για μένα αυτό ήταν πάντα αρχή και κυρίως ηθική. Πάντα ρωτάω κι εστιάζω στο πως νιώθει το άτομο με τα κιλά του και σε πολλές περιπτώσεις έχω προτρέψει άτομα να μην χάσουν βάρος. Σε κάθε περίπτωση προσπαθώ να βοηθήσω στην αλλαγή της λάθος εικόνας που έχουν για το σώμα τους. Να νιώθεις καλά με αυτό που είσαι μα αν δεν νιώθεις καλά και δεν είσαι εσύ αυτό που βλέπεις στον καθρέπτη επιβάλλεται να προσπαθήσεις για την αλλαγή.
7. Μια δική σου σκέψη για τους αναγνώστες της Μαμάς. 
Κατερίνα μου καλή συνέχεια σε αυτό που κάνεις κι αγαπάς. Χαίρομαι να βλέπω δημιουργικούς ανθρώπους που προσφέρουν και μοιράζουν την γνώση και την χαρά τους.
Σ’ ευχαριστώ Γεωργία μου! Και πάλι καλοτάξιδο το βιβλίο σου!

Το βιβλίο “ΘΑ ΧΑΣΩ ΒΑΡΟΣ” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “I write – Η δική σου ιδέα σε βιβλίο” και μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή από το eshop των εκδόσεων

Σας φιλώ!

(Οι φωτογραφίες της ανάρτησης είναι ευγενική παραχώρηση της συγγραφέως Γεωργ. Λαμπριανίδη)

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *