Είναι μαγικό το αίσθημα να παίρνεις στα χέρια σου ένα βιβλίο , που το όνομα του συγγραφέα είναι το δικό σου. Δεν ξέρω αν με τον καιρό συνηθίζεται αυτό, αλλά πραγματικά δεν το πολυπιστεύω ότι όντως συμβαίνει κι ας το βλέπω μπροστά μου…
Εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα κυκλοφορεί το νέο μου βιβλίο, με τίτλο “Κοντά στο Χριστό: Το Πρώτο Πάσχα”. Είναι και πάλι παιδικό, αν και ποτέ δεν πίστευα ότι θα ασχοληθώ να γράψω κάτι για παιδιά, μου φαινόταν πολύ δύσκολο εγχείρημα. Τελικά, το τόλμησα. Κι ήταν όντως δύσκολο. Πώς να απευθυνθείς στα παιδιά, σε παιδιά που δεν τα ξέρεις, αλλά που μέσα από τις σελίδες του βιβλίου θα μπεις στο σπίτι τους και θα τα γνωρίσεις; Κι ακόμη περισσότερο, πώς να μιλήσεις στα παιδιά για τα Πάθη του Χριστού και για την Ανάστασή Του, ώστε να καταλάβουν τη μεγαλοσύνη της αλήθειας της πίστης μας, κρατώντας όλη την ουσία, αλλά απλοποιώντας τη γλώσσα; Ομολογώ ότι ήταν πολύ μεγάλη ευθύνη όλο αυτό. 
Όμως όσο μελετούσα το Ευαγγέλιο, αλλά και τα ερμηνευτικά και ιστορικά σχόλια πάνω σε αυτά τα κεφάλαια των τεσσάρων Ευαγγελιστών, ένιωσα ότι ήταν μια ευλογημένη προσπάθεια , που άξιζε τον κόπο και προσευχήθηκα ο Θεός να αναπληρώσει τη δική μου έλλειψη.
Η πρώτη αναγνώστρια της ιστορίας, που μας διηγείται ο μικρός Βενιαμίν, ήταν η Κωνσταντίνα. Κι η δική της αντίδραση, ήταν καθοριστική για μένα. Κι έτσι με τη βοήθεια του Θεού και τη συνεργασία με τις εκδόσεις Άθως Παιδικά, κάναμε την προσπάθειά μας και το βιβλίο έγινε πραγματικότητα. 
“Το πρώτο Πάσχα” λοιπόν, που εγκαινιάζει τη σειρά “Κοντά στο Χριστό” και μέσα στις σελίδες του, θα βρείτε τα γεγονότα των Παθών  και της Ανάστασης του Κυρίου μας, όπως τα διηγείται ο Βενιαμίν, ένα δεκάχρονο αγοράκι. Μεταφερόμαστε σε εκείνες τις ημέρες, τις τόσο σημαντικές και κοσμοσωτήριες, τότε που λάμβαναν χώρα τα πιο σημαντικά για την σωτηρία των ανθρώπων γεγονότα κι ας μην το καταλάβαιναν απολύτως όσοι τα ζούσαν. Προσπάθησα να μείνω πιστή στα λόγια του Ευαγγελίου, για να μην αλλοιωθεί τίποτα με δική μου παρέμβαση. 
Κι επειδή, όπως έχω ξαναπεί, πιστεύω πως ο καλύτερος τρόπος για να εξηγήσουμε στα παιδιά τα πιο δύσκολα πράγματα είναι μέσα από τις κατασκευές και το παιχνίδι, το βιβλίο μετατρέπεται το ίδιο  σε βάση για κατασκευές. Τα παιδιά μπορούν να κόψουν και να χρωματίσουν τις φιγούρες και τις παραστάσεις και να τις κολλήσουν στις εικόνες, που αναπαριστούν, όσα διάβασαν λίγο πριν στην ιστορία. 
Ακόμα, υπάρχει ένθετο παιχνίδι “Ψάξε και βρες” και “Σκέψου και απάντησε” με δύο υπέροχες εικόνες, μία της Βαϊοφόρου και μία των Ιεροσολύμων εκείνης της εποχής, για να βρουν τα παιδιά διάφορες λεπτομέρειες από την εικονογράφηση.
Η εικονογράφηση έγινε και αυτή τη φορά από τον εξαιρετικό εικονογράφο κ. Σπύρο Γούση. Αν σας άρεσαν οι βυζαντινές , αλλά τόσο προσιτές στα παιδιά, φιγούρες του χριστουγεννιάτικου βιβλίου μας, είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείτε με το πασχαλινό βιβλίο! Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω, για τις μορφές, που έχει τόσο όμορφα αποδώσει, για τα ζωντανά χρώματα, για τις υπέροχες εικόνες προσεγμένες μέχρι την λεπτομέρεια; Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό ! Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο! 
Κι επειδή πίσω από κάθε προσπάθεια κρύβονται πολλοί άνθρωποι, νιώθω την ανάγκη να τους ευχαριστήσω. Καταρχήν το σύζυγό μου, που για άλλη μια φορά ήταν εκεί δίπλα μου και με καθοδήγησε και με βοήθησε στη μελέτη και την έρευνα, που ήταν απαραίτητη για να γραφτεί αυτό το βιβλίο . Τα κοριτσάκια μου, που αντέχουν την πολυάσχολη μαμά τους, χωρίς να γκρινιάζουν και που με το δικό τους τρόπο με οδηγούν, με βοηθούν και μου δίνουν την έμπνευση και τη δύναμη για όλα. Την Αγγελική, την Άντζυ, την Ευαγγελία, την Όλγα, την Παρασκευή και την Κυριακή, για τη βοήθειά τους και τη στήριξή τους. Και φυσικά τους ανθρώπους των εκδόσεων Άθως Παιδικά για την συνεργασία μας, για άλλη μια φορά, που είχε ένα υπέροχο αποτέλεσμα! Να είστε καλά!
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άθως παιδικά και μπορείτε να το βρείτε  στο eshop stamoulis.gr, στο κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Σταμούλης οδός Αβέρωφ 2 στην Αθήνα, αλλά και σε όλα τα βιβλιοπωλεία. 
Την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 11.30 θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου στο Χριστιανικό Ίδρυμα Παντοκράτωρ , που βρίσκεται στο Π. Φάληρο (Ήβης 43 και Ναϊάδων, 175 61 Παλαιό Φάληρο). Θα μας τιμήσει με την παρουσία της η κ. Ιωάννα Βγότζα, δασκάλα, ενώ έχουμε ετοιμάσει και εργαστήρι χειροτεχνίας για τους μικρούς μας φίλους! Σας περιμένω όλους με πολλή χαρά!
Άλλο ένα ταξίδι ξεκινά για μένα, μαζί με το βιβλίο μου. Εύχομαι να είμαστε συνοδοιπόροι…
Σας φιλώ όλους!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *