Αυτό το διάστημα με τα κορίτσια τα αναγνώσματά μας είναι σχετικά με τα Χριστούγεννα . Είτε αγαπημένα κλασικά παραμύθια, είτε ζωγραφιές και εργασίες, είτε κατασκευές. 
Σήμερα θα σας δείξω τρία πολύ όμορφα βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο που ήρθαν στα χέρια μας πρόσφατα και μας άρεσαν πολύ. 
Η κλασική “Χριστουγεννιάτικη Ιστορία” του Ντίκενς σε μια από τις ωραιότερες παιδικές εκδόσεις που έχω διαβάσει και με εικονογράφηση που συναρπάζει. Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από χριστουγεννιάτικη μουσική, ζεστή σοκολάτα και ανάγνωση της αγαπημένης αυτής ιστορίας με τον Εμπενίζερ Σκρουτζ και τον μικρούλη Τιμ, δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο!
Για δημιουργικές ώρες στις χριστουγεννιάτικες διακοπές σας προτείνω τα “Φυλλαράκια των Χριστουγέννων”, από την αγαπημένη σειρά με την παρέα από τα  Φυλλαράκια , γραμμένη από τους συντάκτες της Elniplex. Όπως και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς και το συγκεκριμένο είναι ιδιαίτερα προσεγμένο, με ήθη και έθιμα από την Ελλάδα, παιχνίδια, διαδραστικές ασκήσεις και δραστηριότητες. Απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου, αλλά και των πρώτων τάξεων του δημοτικού, ενώ αν αποφασίσετε να περάσετε λίγη ώρα μαζί με τα παιδιά, μπορεί να γίνει όμορφο εργαλείο με πολλές ιδέες για παιχνίδι και μάθηση!
Και φυσικά σας ξαναθυμίζω την αγαπημένη μας Πένι Πέππερ, που επέστρεψε με ολοκαίνουργιο χριστουγεννιάτικο μυστήριο και περιμένει να το λύσει μαζί με τις μικρές σας ντετέκτιβ. “Σαμποτάζ στα Χριστούγεννα” λοιπόν και το μυστήριο ξεκινάει!
Και τα δύο βιβλία μπορείτε να τα βρείτε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε όλα τα βιβλιοπωλεία, αλλά και στο ανανεωμένο site των εκδόσεων Μεταίχμιο, όπου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου τρέχει μια υπέροχη προσφορά! Μην χάσετε την ευκαιρία να το επισκεφθείτε!
Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *