Συνήθως δεν μου αρέσει να μιλάω για κάτι που έκανα για κάποιον συνάνθρωπό μου. Είμαι της άποψης ότι ο Θεός βλέπει τις καλές μας πράξεις που γίνονται μυστικά και μας τις ανταποδίδει στα φανερά, όταν Εκείνος θέλει. Αυτή τη φορά όμως θα κάνω μια εξαίρεση, αφού το συγκεκριμένο θέμα έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία και κυρίως είναι μια ομαδική προσπάθεια, που έγινε μέσα από την ομάδα των Μαμαδο -blogs.
Η Μένια πρότεινε κι η Μαχούλα μας για άλλη μια φορά μας ξεσήκωσε όλες, να φτιάξουμε όσες μαμάδες θέλαμε, busy bags για τα παιδάκια που δίνουν τον αγώνα τους ενάντια στην κακιά αρρώστια, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα”.
Αν αναρωτιέστε τι είναι τα busy bags, είναι τσαντούλες που μέσα έχουν διάφορα παιχνιδάκια -δραστηριότητες, όπως παζλ, κάρτες μνήμης, κάρτες χρωμάτων, χάρτινες κουκλίτσες, χρωμοσελίδες κι ό,τι μπορεί να βάλει ο νους του καθενός, με τα οποία τα παιδάκια μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά για αρκετή ώρα και για περισσότερες από μία φορές.

Σε αυτή τη δράση συμμετείχαμε κι εμείς, μιας και τα παιδάκια αυτά είναι πάρα πολύ μέσα στην καρδιά μου και πάντα ήθελα με κάποιο τρόπο να προσφέρω, αλλά λόγω μεγάλης αναιμίας το βασικό που ήθελα, να δώσω αιμοπετάλια, μου είναι απαγορευμένο. Έτσι χάρηκα πάρα πολύ που μου δόθηκε έστω αυτή η ευκαιρία και από δω θέλω να ξαναπώ ευχαριστώ και στη Μένια, που μας έδωσε αυτή τη δυνατότητα και στα κορίτσια από την ομάδα που με τις ιδέες τους με βοήθησαν πάρα πολύ.

Στο site  karkinaki.gr μπορείτε να μάθετε την ιστορία και τον νικηφόρο αγώνα της Νεφέλης και άλλων μικρών αγωνιστών, αλλά και πολλές πληροφορίες, οδηγίες, δράσεις και πολλά ακόμα σχετικά με τον παιδικό καρκίνο.  Γιατί μπροστά στον παιδικό πόνο έχουμε όλοι καθήκον να ρίξουμε τα ταμπού και με ανοιχτή καρδιά να βοηθήσουμε όλοι όσο και όπως μπορούμε, για να βγουν όλα τα παιδάκια νικητές. Διαβάστε ιδιαίτερα τα κείμενα που μιλούν για το πόσο σημαντικός είναι ο εθελοντισμός για να βρεθούν συμβατοί δότες μυελού των οστών. Μόνο το 30% των παιδιών που νοσούν μπορούν να βρουν συμβατό δότη στο συγγενικό τους περιβάλλον. Η ενημέρωση είναι πάρα πολύ σημαντική και απαραίτητη.  Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε μπροστά στην πραγματικότητα του παιδικού καρκίνου, όσο άσχημη και σκληρή κι αν είναι αυτή. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση είναι καθήκον όλων μας, σαν γονείς και σαν άνθρωποι που είμαστε.  Έτσι μπορούμε να βοηθήσουμε εμπράκτως το διπλανό μας που έχει την ανάγκη μας, ακόμα και χωρίς να το ξέρουμε, μπορεί ακόμα να σώσουμε μια ζωούλα και να κάνουμε ευτυχισμένους μια μανούλα κι έναν πατέρα. Ας μη κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά, γιατί ποτέ κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον… 
Κλείνω με μια ευχή ο Θεός να δίνει τη δύναμη και την αισιοδοξία στους γονείς και την υγεία στους μικρούς αυτούς αγωνιστές, που η δύναμή τους φέρνει δάκρυα στα μάτια όσων διαβάζουν την ιστορία τους.
Σας φιλώ!!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *