via

Τέλος τα ψέμματα! Π Ρ Ε Π Ε Ι  να κάτσω, να μαζέψω σκέψεις και συναισθήματα και να γράψω. Γιατί όσο το τραβάω, τόσο με τραβάει κι αυτό.
Αυτές οι μέρες είναι τόσο γεμάτες από όλα, που όχι να γράψω, ούτε να πλησιάσω τον υπολογιστή δεν κατάφερα.
Την ανάρτηση αυτή ξεκίνησα να τη γράφω τη Δευτέρα, όταν ακόμα ήμουν φορτισμένη από τα γεγονότα του σαββατοκύριακου.

Πλέον έχουν ξεθυμάνει, αν και η πικρία μένει, είναι δε αύριο και η μεγάλη “αναμέτρηση”. Μάλλον δεν βγάζετε άκρη από όσα γράφω, αλλά θέλω να μοιραστώ μαζί σας την εξής σκέψη. Πως τα συνθήματα δεν ωφελούν κανέναν. Και θα γίνω πιο σαφής. Συνθήματα τύπου: “όλοι οι γιατροί παίρνουν φακελάκι”, “όλοι οι παραγωγοί βασανίζουν τους εργάτες τους (βλ. Μανωλάδα)”, “οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι όλοι χαραμοφάηδες”, “όλοι οι δικηγόροι είναι λαμόγια και τρώνε λεφτά”, δεν βγάζουν πουθενά. Δημιουργούν απλά ένα κλίμα προκατάληψης προς συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, την οποία μάλιστα προκατάληψη, την πληρώνουν συνήθως οι μικροί, αυτοί που απλά κάνουν τη δουλειά τους και ζητούν την αμοιβή, για τον κόπο τους. Και αυτοί είναι που ακούνε τις προσβολές και δεν πληρώνονται κιόλας. Κλείνοντας λοιπόν αυτό το θέμα, γιατί και μόνο που το σκέφτομαι, με πιάνει πονοκέφαλος, έχω να προτείνω, πριν απευθύνουμε οποιαδήποτε κατηγορία σε έναν επαγγελματία, ειδικά όταν ζητάει την αμοιβή του, ας τον ακούσουμε κι αν τελικά κρίνουμε ότι όντως μας αδικεί, ας το πούμε. Αλλά όχι άκριτοι χαρακτηρισμοί και προσωπικές προσβολές, που πληγώνουν και δεν είναι δίκαιες.

Τώρα, να περάσω και στις υποχρεώσεις μου! Και θα ξεκινήσω από τις βραβεύσεις!! Μάλιστα, μάλιστα βραβεύτηκα!! 🙂 Και όχι μία φορά, αλλά τρεις παρακαλώ!!! 
Η καλή μου Μάχη με τίμησε, όπως επίσης με τίμησε και το κυκλάμινο, και μάλιστα εις διπλούν!! 🙂 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τις δύο, γιατί όπως έχω ξαναπεί, τα βραβεία με κάνουν να χαίρομαι πάρα πολύ, όσες φορές κι αν τα πάρω! 
Και χαίρομαι κυρίως, γιατί έτσι γνωρίζω νέους φίλους και η γειτονιά μεγαλώνει! 
Τώρα όσον αφορά το πρώτο βραβειάκι, για την παραλαβή του οποίου πρέπει να μοιραστώ μαζί σας 11 πράγματα που δεν γνωρίζετε για εμένα, έχω να πω, ότι ήδη το έχω ξαναπάρει και τα αποκαλυπτήρια έχουν γίνει!! 
Πρέπει όμως με τη σειρά μου να δώσω τα βραβεία κι εγώ. Το μπλε βραβείο σε 11 γείτονες, με τον όρο να μας πουν 11 πράγματα για τον εαυτό τους. Και το δεύτερο βραβείο, σε άλλα 5 γειτονάκια με λιγότερους από 200 αναγνώστες! Για να δούμε… 

 1. Στην Lyriel από το “Biscoto”
2. Στην Ανεράιδα
3. Στη Τζίνα με τις  “Άρες μάρες”
4. Στην Ελένη και τις “Κερασόπιτες” της
5. Στην myStick Land
6. Στις υπέροχες δημιουργίες και τον γλυκούλη γάτο της mayasfairytale.blogspot.gr/
7. Στην Αρετή
8. Στην princess
9. Στη Γεωργία
10. Στη Μαμά κουκουβάγια Βέρα
11. Στην Κατερίνα από το Positive Thinking Greece

Και άλλοι 5 …
1.Στην Κυριακή από τα “χειρός επιχειρήματα” 
2. Στην Παρασκευούλα μου
3. Στην Ιωάννα με την “Βελόνα και κλωστή της”
4. Στη Μαριάνθη 
5. Στη Μάρθα από το “Γίναμε Μαμά και Μπαμπάς” 

Ουφ!! Πάει κι αυτό! Τρέχω τώρα να ειδοποιήσω και μετά, να τελειώσω τις λαμπάδες μου!! 
Σύντομα θα σας δείξω τι κατάφερα να φτιάξω φέτος, καθώς αποφάσισα τα στολίδια να είναι χειροποίητα από τη νονά! (Όχι των jumbo εννοείται, γιατί αν με δει ο άντρας μου με τέτοια κατακόκκινη τουαλέτα θα πάθει πεντακόσια εγκεφαλικά!! 😉 ) 
Προς το παρόν, φιλάκια!! Καλό απόγευμα! 

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *