HappyBirthday
via
 Και κάπως έτσι , προχθές έσβησα κι εγώ τα 27α κεράκια μου…!!! Παρέα με τον αντρούλη, τα νεραϊδάκια και τους αγαπημένους φίλους!!!

Κατακαλόκαιρο, άργησα και πάρα πολύ να γεννηθώ ΄- “έφτιαχνες τα κατσαρά σου” μου λέει πάντα τέτοια μέρα η μαμά μου. Το κορίτσι της το καλοκαιρινό – αυτό είμαι εγώ.

 
Τα γενέθλιά μου ανέκαθεν ήταν για μένα μια φοβερή υπόθεση. Όσο ήμουν μικρή με στεναχωρούσε πολύ που ήταν μέσα στο καλοκαίρι, όταν όλοι έλειπαν και δεν μπορούσα να κάνω κι εγώ πάρτυ. Όμως, μια χαρά τα κανόνιζα.

happy-birthday-vintage-surfing_i-G-38-3847-ZQVYF00Z
via

Με το που έδειχνε το ημερολόγιο 1 Ιουλίου, άρχιζε το μαγνητόφωνο : «Μαμά, τι τούρτα θα πάρουμε φέτος;», επί 10 φορές την ημέρα. Κάπου εκεί γύρω στις 10 του μήνα, οι γονείς μου αγανακτούσαν πια κι ο μπαμπάς μου με έπαιρνε να πάμε να παραγγείλουμε την τούρτα. Μεγάλη πάντα, στη γεύση που εγώ ήθελα (πάντα σοκολατένια δηλαδή, με φράουλες, κλασσικά πράγματα!) και βεβαίως βεβαίως, με ό,τι ήθελα για σχέδια. Θυμάμαι κάποιο καλοκαίρι στα Χανιά, που πήραμε μια μεγάλη τούρτα γεμάτη μπαλαρίνες, που χόρευαν γύρω από μια λίμνη (μάλλον η λίμνη των κύκνων, τώρα που το ξανασκέφτομαι…). Τις είχα κρατήσει για πολλά χρόνια τις συγκεκριμένες μπαλαρίνες. Επίσης για πολλά χρόνια φύλαγα και τα κεράκια από κάθε χρονιά.

birthday1
via

 
Και πάντα βιαζόμουν. Να περάσουν τα χρόνια γρήγορα, να μεγαλώσω. Ποιός ξέρει τι νόμιζα ότι θα γίνει όταν μεγαλώσω και είχα τέτοια φούρια! Όταν ήμουν δέκα ονειρευόμουν να γίνω 15 χρονών, μετά 18 , μετά σταθμός τα είκοσι. Εκεί στα 23 σταμάτησα πια να βιάζομαι, γιατί μια άλλη ζωούλα μπήκε μπροστά απ΄ τη δική μου βιασύνη. Κι άρχισα να μετράω τα δικά της γενέθλια και να ονειρεύομαι τη δική της τούρτα , μήνες πριν. Τώρα, ακόμα καλύτερα, σχεδιάζω πάρτυ για δύο και τούρτες για δύο.

8305272-vintage-birthday
via

 
Ο κύκλος της ζωής. Μάλλον έτσι είναι να γίνεται.
Πέρασαν λοιπόν και φέτος τα γενέθλια. Κι ο αγαπημένος, λατρεμένος Ιούλης, βιάζεται κι αυτός να φύγει. Αλλά δεν θα τον αφήσω. Θα κρατήσω κάθε λεπτό του χαραγμένο, στην καρδιά, στο μυαλό κι εδώ, στο μπλογκοσπιτάκι μου!

Επί τη ευκαιρία κι επειδή αρκετό καιρό δεν σας έχω τρατάρει τίποτα, πάρτε ένα κομμάτι από το πανεύκολο γλυκάκι, που φέτος ήταν η «τούρτα» μου.
Θα χρειαστείτε:
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης ή δική σας κρέμα πατισερί.
φρουί ζελέ της επιλογής σας
ροδάκινα ή βερίκοκα κομμένα σε φέτες ή κυβάκια
σαβαγιάρ
λίγο γάλα ανακατεμμένο με λικέρ ή κονιάκ

CAM00110

Ετοιμάζετε πρώτα το ζελέ και το βάζετε να πήξει, όχι όμως εντελώς, να είναι ακόμα λίγο νερουλό. Στρώνετε στο σκεύος που θα βάλετε το γλυκό τα σαβαγιάρ και τα ραντίζετε με το γάλα. Ετοιμάζετε την κρέμα πατισερί και τη στρώνετε πάνω από τα σαβαγιάρ. Στη συνέχεια απλώνετε από πάνω από την κρέμα τα φρούτα και μετά καλύπτετε με το ζελέ. Βάζετε  στο ψυγείο για μια δυο ώρες και σερβίρετε! Καλή σας όρεξη!!

Καλή εβδομάδα λοιπόν και καλές διακοπές σε όσους έχουν φύγει. Και σε μας τους υπόλοιπους… τα καλύτερα είναι μπροστά μας!

via






Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *