Το παρακάτω κείμενο μου το έστειλε ο μπαμπάς μου και επειδή με συγκίνησε πολύ, το βάζω αυτούσιο. Το έγραψε με αφορμή τη συνάντηση που γίνεται τις Κυριακές στην ενορία όπου είναι εφημέριος, με θέματα από τα βιβλία με τους λόγους του π.Παϊσίου (των εκδόσεως της Μονής Σουρωτής).


“ΕΡΩΤΗΣΗ μοναχής Ι.Μ.ΣΟΥΡΩΤΗ”Γέροντα, με ταλαιπωρεί η λύπη, η ακηδία…Περνώ μαρτύριο.
Απάντηση π.Παισίου -“Μαρτύριο πριν το μαρτύριο!… Εσύ έχεις αυτοπεποίθηση. Σου έχουν γίνει κατάσταση οι αριστεροί λογισμοί, γι’ αυτό παιδεύεσαι. Έχεις ανάγκη απο δεξιούς λογισμούς. Πρέπει να μετατρέψεις τις πονηρές μηχανές του….εργοστασίου σου σε καλές μηχανές. Η καλύτερη επιχείρηση είναι να φτιάξη ο άνθρωπος ένα εργοστάσιο καλών λογισμών. Τότε ακόμα και τα άσχημα θα τα φτιάχνει ο νους του καλά.  Π.χ. έναν άνθρωπο, αν τον δής σαν ψυχή, σαν άγγελο, ανεβαίνεις αγγελικά στον Ουρανό και η ζωή σου είναι πανηγύρι. Αν τον δεις σαρκικά κατεβαίνεις στην κόλαση.”  Μια νέα κυρία που ήταν στο αρχονταρίκι περιμένοντας τα 2 κοριτσάκια της, ηλικίας Δημοτικού που ήταν στο κατηχητικό που γινόταν δίπλα, παρακινούμενη από την προτροπή του γέροντα να δημιουργήσουμε εργοστάσιο καλών λογισμών μας είπε.” Μένω σε μια πολύ ωραία περιοχή, βγαίνω έξω θαυμάζω την φύση, την θάλασσα και ευχαριστώ τον Θεό για το ωραίο θέαμα που μου προσφέρει.”
Ας γίνει λοιπόν Κατερινούλα μου το μπλογκ σου ένα τέτοιο εργαστήριο καλών λογισμών, όπως ήδη κάνεις, για να ξεπεράσουμε την ακηδία που μπορεί να μας δημιουργήσει η καθημερινότητα. Θερμά συγχαρητήρια!!!!!
ο μπαμπάκας σου”.

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *