Η περίοδος της νηστείας των Χριστουγέννων είναι μια αφορμή για να αφιερώσουμε λίγο χρόνο παραπάνω στην μελέτη και την ουσιαστική προετοιμασία για την μεγάλη γιορτή της Ενσάρκωσης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Μέσα στα χρόνια και καθώς διάβαζα για την περίοδο αυτή, βρήκα κείμενα που με βοήθησαν και με άγγιξαν και τα συγκράτησα. Παράλληλα, μελετώντας την Αγία Γραφή έμαθα πάρα πολλά μέσα από την ερμηνεία των Πατέρων για τις προτυπώσεις της Γέννησης του Χριστού στην Παλαιά Διαθήκη, που είναι πολύ ωφέλιμα, όσο και χρήσιμα για την πνευματική μας ζωή. Φέτος αποφάσισα να τα συγκεντρώσω και να τα μοιραστώ μαζί σας.


Στο βοήθημα αυτό που μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, συγκεντρώθηκαν περικοπές από την Παλαιά Διαθήκη, που αναφέρονται οι προφητείες για την Γέννηση του Χριστού, αλλά και οι προτυπώσεις της Γεννήσεως, καθώς και κάποιες από τις ιστορίες των προπατόρων, που είναι πολύ διδακτικές και ωφέλιμες.
Επιπλέον θα βρείτε εδώ κείμενα από τους Πατέρες καθώς και σύγχρονους ορθόδοξους θεολόγους, που μας βοηθούν να κατανοήσουμε το νόημα της σαρκώσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και την σημασία του στην καθημερινή μας ζωή.

Κάθε εβδομάδα μέχρι τα Χριστούγεννα θα ανεβαίνει το ανάλογο αρχείο από το χριστουγεννιάτικο ορθόδοξο ημεροδρόμιο στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη. Εκεί έχουν πρόσβαση όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο newsletter. Αν γραφτείτε τώρα, θα λάβετε το πρώτο mail καλωσορίσματος, στο οποίο θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για να αποκτήσετε πρόσβαση στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη. Θυμίζω πως όλα τα αρχεία που μοιράζομαι είναι δωρεάν και αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναδημοσίευση και χρήση για εμπορικούς σκοπούς.

Σας θυμίζω επίσης πως μπορείτε να βρείτε εκεί και το αντίστοιχο παιδικό χριστουγεννιάτικο ορθόδοξο ημεροδρόμιο.

Εύχομαι να γίνει αυτό το χριστουγεννιάτικο ορθόδοξο ημεροδρόμιο μια αφορμή για να ζήσουμε όλοι πιο πνευματικά την περιόδο αυτήν που προετοιμαζόμαστε για τα Χριστούγεννα.

Καλή πορεία!

Σας φιλώ!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *