Μια ακόμα πανεύκολη συνταγή για να έχετε κάθε μέρα φρέσκα cookies, πιο νόστιμα κι από αυτά του φούρνου, θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας! Την δοκιμάσαμε πάνω από δυο φορές και μας άρεσαν οικογενειακώς, οπότε σας την προτείνω ανεπιφύλακτα. 
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται!
ΥΛΙΚΑ 
180 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
150 γρ. ζάχαρη (καστανή ή λευκή)
1 αυγό
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. baking powder
1 κουτ. γλ. κακάο
1 βανιλίνη
1 σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια ή 1 συσκευασία σταγόνες σοκολάτας (γάλακτος ή κουβερτούρα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε καλά το βούτυρο στο μίξερ. 
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει το μείγμα σαν κρέμα. 
Ρίχνουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ενωθεί με το μείγμα. 
Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το baking powder, το κακάο και τη βανιλίνη. 
Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά. Θα γίνει μια ζύμη αρκετά κολλώδης. 
Σε ταψί, στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού μικρές ποσότητες από τη ζύμη. Αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους γιατί στο ψήσιμο απλώνουν. Αν θέλουμε να τα κάνουμε μεγαλύτερα, βάζουμε περισσότερη ποσότητα. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς στον αέρα (ανάλογα πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας) για 12 λεπτά. 
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε οπωσδήποτε ένα δεκάλεπτο τα μπισκότα να κρυώσουν, γιατί αν τα πιάσουμε όσο είναι ζεστά θα σπάσουν. 

Έτοιμα!
Καλή απόλαυση!
Σας φιλώ!

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *